Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Daniel Popescu
      27 august 2020
      0 urează frunze verzi

      plante tuia care se usuca de la interior spre exterior

      Acum ceva mai bine de 1 luna am observat ca plantele incep sa se usuce, se pare d ela interior spre exterior. Am intrat pe site si am vazut solutiile care se aplica pentru asemenea problema, infectarea cu ciuperca. am aplicat solutiile pe baza de mancozeb si cupru. inainte am incercat sa curat plantele de uscaturi. Atat cat am putut, deoarece unele au si 5m. Plantele sunt dispuse ca si o perdea verde, adica sunt destul de apropiate, dar au timpi diferiti de plantare si deci inaltimi diferite. Intrebarea mea este in cat timp isi fac erfectul substantele, deoarece din poze nu pare ca sa fie vreun rezultat. Am verificat plantele si nu vad orificii pe tulpina.

      multumesc mult

      # 60377

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 august 2020

      Buna ziua, zonele afectate nu isi vor mai reveni deoarece uscarea este un proces ireversibil, de aceea este recomandata indepartarea acestora.
      Daca deja ati efectuat tratament pe baza de cupru si tratament pe baza de mancozeb puteti sa reveniti dupa 7-10 zile cu un fungicid precum Curzate Manox (Curzate Manox, 25 g). Acesta are in componenta atat cupru, cat si mancozeb. Doza de aplicare 25 g/10 l apa, prin pulverizare. Se recomanda efectuarea a doua tratamente la interval de 5-7 zile intre ele.
      In plus, este foarte important sa le asigurati o fertilizare corespunzatoare, astfel, la 10-12 zile dupa efectuarea tratamentelor le puteti administra un fertilizant foliar special precum Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml ). Se dizolva in doza de 25 ml/10 L de apa si se aplica prin pulverizare. Fertilizarile se repeta o data la 3-4 saptamani pana in luna octombrie.
      De asemenea, se poate avea in vedere si administrarea unui fertilizant care sa stimuleze dezvoltarea capacitatii de extractie a elementelor nutritive din sol, precum AMN Arbori ( AMN Arbori, 500 ml), aplicat prin udare in doza 50 ml/ 10 l apa. Cu acesta se poate reveni in primavara, odata cu intrarea in vegetatie.

      # 60382
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi