Plantatie de mure cu deficit de fier

Vezi 1 fir de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
  • #11740 Răspunde
   valy

   vreau sa va supun atentiei o problema ce o am cu alt soi de mure ce il am(anul 2), alaturi de cel thornfree. dupa frigul din primavara, care a sosit la Targoviste dupa ce frunzele murilor mei au inceput sa se dezvolte, acestea au inceput sa se ingalbeneasca si in cele din urma sa se usuce, desi au lastari vigurosi si la baza deasemena, sunt verzi. am fost la un centru fitosanitar si mi s-a spus ca este un deficit de fier si am aplicat tratament in acest sens. intrucat am descoperit site-ul dvs ulterior, as vrea totusi sa va intreb daca sunteti de aceeasi parere si ce cu ce art trebui sa continui. atasez cateva poze si multumesc anticipat!

  • #11859 Răspunde
   Tom Botanistul

   La fel ca in postarea cu murii thornfree, si aici sunt prezente aceleasi carente.
   Daca fierul a fost adminstrat prin irigare, atunci acesta este motivul pentru care nu au disparut simptomele. Aceste semne apar in principal in primaverile cu multe precipitatii, iar umiditatea sufoca radacinile, neasimiland nutrientii din sol.
   In plus, ingalbenirea frunzelor tinere nu se datoreaza doar deficitului de Fier. Se mai datoreaza si carentelor de Bor sau Sulf.
   De aceea, fertilizarea se efectueaza foliar, cu ingrasaminte care contin atat macro cat si micronutrienti.
   Se poate aplica Bionat (Bionat Plus, 100 ml).
   Mai poate fi aplicat un ingrasamant special pentru tratarea clorozelor ca Plant Treatment (Plant treatment Hauert, 500 ml) ori Kelkat Mix (Kelkat Mix, 1 kg).

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">