Vezi 1 fir de răspunsuri
  • robert
   22 aprilie 2015

   am plantat in gradina ridichi, salata si dovleci, numai ca au paduchi

   am plantat in gradina ridichii, salata si dovleci, numai ca au paduchi dupa parerea mea, frunzele sunt ca si cind le-ai intepa, ca un virf de ac. ce boala este si ce produs pot folosi? va multumesc!

   #69801

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   13 iulie 2015

   Exista posibilitatea ca plantele dumneavoastra sa fie atacate de un limax, in acest caz puteti folosi Optimol (Optimol, 100 g). Daca intr-adevar plantele sunt afectate de un paduche, puteti utilza un insecticid cum ar fi Decis Mega (Decis Mega EW 50, 60 ml), 3 ml diluati in 15 litri de apa.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

am plantat in gradina ridichi, salata si dovleci, numai ca au paduchi Comunitatea Botanistii
Insecte daunatoare
Afide

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Diana
  10 iunie 2020
  phlox si alte plante afectate de daunatori Comunitatea Botanistiiphlox si alte plante afectate de daunatori Comunitatea Botanistiiphlox si alte plante afectate de daunatori Comunitatea Botanistiiphlox si alte plante afectate de daunatori Comunitatea Botanistii
  Bună ziua, Pe plantele decorative au apărut diverse probleme, după cum se vede în poze. Pe phlox se vad niște pete maronii, iar pe plantuta cealaltă, frunzele se incretesc, nu sunt netede, dar nu se vede nici un alt semn de boala. De asemenea, după ploile recente s-au înmulțit musculițele din grădină, după cum vedeți în poză sunt verzui/albe și sunt extrem de multe. Din păcate am văzut ca sunt nu doar la mine, ci și pe stradă (asfalt) în aceleași cantități. Nu știu dacă sunt dăunătoare sau nu. Gradina a fost stropita de multe ori deja, cu insecticide și fungicide,precum actara, movento, mospilan. Ultima data a fost acum 5 zile, cu o combinație de sanmite, warrant, novadim și equation și dithane. In loc de efectul scontat, muștele s-au multiplicat! Prin cunoștințe se spune ca envidor ar fi o soluție mai buna, este adevărat? Gradina nu este cu plante comestibile, doar ornamentale,deci nu e o problema cu substanțe 'tari'. Va mulțumesc anticipat pentru ajutor.
  0
  3
  Trimite
  serban gabriela
  28 iunie 2017
  prun infestat cu paduchi Comunitatea Botanistiiprun infestat cu paduchi Comunitatea Botanistiiprun infestat cu paduchi Comunitatea Botanistiiprun infestat cu paduchi Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, va rog ajutati-ma, nu stiu ce sunt paduchii verzi din poza, toti lastarii noi sunt plini, frunzele din partea de jos a pomului s-au innegrit de parca sunt murdare; am stropit dar degeaba, am taiat frunze, lastari, dar nu scap de ei.. :( Si acum o saptamana erau foarte multe zburatoate rosii ca insecta din fotografie.. Nu mai sunt chiar atat de multe dar tot sunt; in plus au mai aparut unele; Ma depaseste situatia, va rog,ajutati-ma! Nu mi s-a mai intamplat asa ceva!! :( Multumesc!
  0
  1
  Trimite
  GIURANIUC MILICA
  10 iunie 2017
  Cum sa tratez s-au cu ce sa tratez paduchii de pe frunzele visinului? Sunt lipicioase ca mierea si au multi paduchi>
  1
  1
  Trimite
  iancu paul
  17 mai 2017
  tepi rosii pe frunzele gardului viu Comunitatea Botanistiitepi rosii pe frunzele gardului viu Comunitatea Botanistiitepi rosii pe frunzele gardului viu Comunitatea Botanistii
  Am un gard viu si au aparut pe frunze niste formatiuni pediculate .Ce boala este si cum se trateaza? Cu multumiri anticipate!
  0
  5
  Trimite
  maria dragos
  9 iunie 2015
  as dori sa stiu daca RELDAN este bun contra afidelor
  1
  1
  Trimite