piersic cu frunze inrosite

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 24 mai 2018 la 3:35 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #17881 Răspuns
  dumitrache angii

  Buna ziua,am trei probleme pt care va cer ajutorul si anume 1)sa-mi spuneti ce boala si ce tratament trebuie sa aplic piersicilor a caror frunza se usuca.Precizez ca am facut tratament in repaos cu ulei horticol,zeama bordelaise,apoi cu folicur solo iar acum cu signum.2) va rog sa-mi recomandati o solutie pt boala aparuta pe tulpina acestui cires tanar.Precizez ca mai am doi de cca 15 ani care au aceiasi problema dar poate la acesta pot face ceva.A trei rugaminte ar fi daca puteti sa-mi spuneti ce pot sa fac impotriva numeroaselor musuroie de furnici care au invadat livada.Va multumesc

 • #17906 Răspuns
  Tom Botanistul

  La piersic par mai multe probleme a fi prezente. Puteti aplica un fungicid ca Score (http://www.botanistii.ro/syngenta-fungicid-ortiva-top-10-ml.html) , 2 m + Bionat (http://www.botanistii.ro/bionat-plus.html), 30 ml + Milbeknock (https://www.botanistii.ro/sankyo-milbeknock-ec.html), 7.5 ml – toate dizolvate in 10 litri apa.
  La cires trebuie curatata rana respectiva, apoi se dezinfecteaza cu Zeama bordeleza (https://www.botanistii.ro/zeama-bordeleza-cerexagri.html), 50 grame dizolvate in 1 litru apa, apoi se aplica un cicatrizant.
  Pentru combaterea furnicilor se poate aplica un insecticid cu atractant ca Max Force Ant Killer (https://www.botanistii.ro/max-force-ln-ant-killer.html). Granulele de momeala au la baza zaharul, iar furnicile se vor hrani din ele si, in acelasi timp, il vor cara in musuroi, pentru hrana intregii populatii a coloniei. Astfel, furnicile vor muri si in musuroaiele lor. Aceste granule le puteti aplica in jurul trunchiului pomului.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">