Pete rosiatice pe tulpina la mur

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 12 aprilie 2018 la 3:44 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #17260 Răspuns
  Gabi

  Buna ziua.Am o plantatie de 2000 de fire de mur fara tepi in anul 4 de la plantare.au aparut pe lastari crescuti anul trecut(cei care ar trebui sa fructifice anul asta) niste pete rosiatice pe tulpini.ce boala este si ce ar trebui sa fac?multumesc!

 • #17287 Răspuns
  Tom Botanistul

  Arbustii sunt atacat de o boala numita Patarea violacee. Din pacate, cel mai indicat este sa eliminati toate ramurile afectate. Apoi, se efectueaza tratamente repetate la interval de 10 zile cu fungicide cum ar fi Captan (http://www.botanistii.ro/arysta-captan-80-wdg.html), 15 grame dizolvate in 10 litri apa, si Ortiva Top (http://www.botanistii.ro/syngenta-fungicid-ortiva-top-10-ml.html), 10 ml dizolvati in 10 litri apa.
  De asemenea, pentru prevenire, pe viitor, o aerisire corespunzatoare a tufelor este cel mai important factor.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">