Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Mihaela
      25 februarie 2024
      2 urează frunze verzi

      Pest Control, gândac în apartament,pe pereti, in toate camerele

      Bună ziua!

      De ceva timp am observat prezența gândacilor de mai jos în tot apartamentul.
      Prima dată i-am văzut la ușă de la balcon, nu le-am dat importanță gândindu mă ca poate au intrat pe geam și mediul lor e cel de afară.
      Însă astăzi am văzut ca sunt peste tot, în special în colțuri, dar și pe pereți, în toate camerele.

      Oare îmi puteți spune ce fel de gândaci sunt și cum pot scapa de ei, de la ce au apărut?

      Multumesc.

      # 207884

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom BotanistulSPECIALIST
      26 februarie 2024

      Buna ziua! Din cauza dimensiunii reduse a insectei nu se poate identifica cu exacticitate insa, cel mai probabil va confruntati cu o specie din ordinul Coleoptera. Acestea pot patrunde in interiorul locuintelor prin intermediul produselor alimentare infestate (faina, malai, orez, cereale,grau etc). Se recomanda inspectia atenta a tuturor alimentelor si eliminarea celor infestate. Alimentele neinfestate se vor sigila. In primul rand, este indicat sa se realizeze un tratament mecanic prin aspirare, insistand in zonele in care acestea s-ar putea ascunde (colturi, sub plinte, in diverse obiecte din bucatarie/camara).
      Dupa aspirarea temeinica, se recomanda efectuarea tratamentelor cu insecticide specifice precum K-Othrine SC 7.5 Flow, 25 ml in doza de 25 ml in 750 ml apa sau K-Othrine WG 250, 20 g in doza de 10 g/ 10 litri apa. Solutia se aplica prin pulverizare (Pulverizator manual, Mesto 3132PG Universal Plus) uniform, pe toate suprafetele.
      De asemenea, puteti avea in vedere si folosirea unor produse gata de utilizare (RTU), ce nu necesita dozarea precum i2 AMP2 CL RTU, 1 litru, i2.6 Universal RTU, 500 ml sau i05 Pytrelina, 1 litru. Se aplica conform recomandarilor de pe eticheta, in functie de produsul ales.
      Daca gradul de infestare este unul mare, dupa aplicarea insecticidelor prin pulverizare, se pot utiliza insecticide de tip aerosol precum i12 Protector Natural Aerosol, 150 ml sau i7.2 Dobol Fumigator, 10 g. Particulele degajate vor irita insectele adulte si le vor face sa iasa din ascunzatori, astfel vor intra in contact cu solutia initial aplicata.

      # 208001
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

pest-control
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Pest Control

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi