Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Angela
      3 septembrie 2020
      0 urează frunze verzi

      Paraziti philodendron atom si cactusi atacati de daunatori

      1.Sosit acum 5 zile cu posta(a stat 6 zile inchis in cutie), dupa 2 zile in stare(aparent) bună, a incept sa îsi înmoaie una cate una frunzele, cel de la baza s-au ingalbenit si s-au subtiat puțin. Ulterior am observat pe ambele fețe ale frunzelor jivinele de cca 1-2mm iar in jurul eu zburau niste musculițe negre, mai mici si mai rapide ca musculițele bețive.
      Cu ce substante scap de ele?
      Usor usor incep sa imi infesteze si alte plante din casa, syngonium, diffenbachiile-toate 3 sunt afectate, strelizia reginae…

      2. Cum scap de mealy bugs, lânoșii albi care imi atacă radacinile cactușilor(deocamdată)?
      Vă multumesc tare mult si astept cu infrigurare solutii ca sa scap de paraziti(am cca 80 de plante cu risc de contaminare, majoritatea sunt in aceeasi cameră).

      # 68294

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      3 septembrie 2020

      Buna ziua,
      1. Simptomele pot fi cauzate de stresul suferit in urma transportului. In acest caz, este indicata aplicarea unui ingrasamant care sa ajute la regenerarea plantei, precum Biplantol Vital (Vital NT, 250 ml), aplicat prin udare in doza 2 ml/ 1 l apa.
      Ca si insecticid impotriva musculitelor negre se recomanda Mavrik (Mavrik 2 F, 5 ml ), se dizolva 5 ml/10 L apa si se aplica prin pulverizare.
      Dupa 7-10 zile de la efectuarea tratamentului, se poate reveni cu Biplantol Vital, de data asta aplicat foliar prin pulverizare, in doza 20 ml/ 1 l apa. Aplicarile foliare se pot repeta la aproximativ 14 zile in perioada de primavara-toamna. Se poate utiliza si o capcana adeziva pentru monitorizarea si controlul insectelor zburatoare precum Impact yellow (Impact – yellow adeziv insecte).
      De asemenea, se poate avea in vedere si schimbarea substratului, folosind un substrat special pentru plante verzi (Substrat pentru palmieri si plante verzi, 20 litri). Dupa transplantare, este recomandata aplicarea unui ingrasamant precum AMN BonaVita, 500 ml, in doza 30 ml/ 10 l apa, prin udare la radacina. Se pot efectua doua-trei tratamente la interval de 10-14 zile. Acesta va ajuta plantele sa treaca peste perioada de stres.
      Mai multe informatii puteti gasi pe blogul nostru – Transplantarea plantelor decorative de interior.
      2. Paduchii lanosi nu ataca radacinile, in general fiind prezenti pe frunze sau ramuri. Pentru o identificare cat mai exacta, va rugam sa atasati cateva poze relevante cu cactusii atacati.

      # 68299
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Philodendron

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi