Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Alia
      25 martie 2024
      1 urează frunze verzi

      Palmieri, Areca, uscarea frunzelor, transplantare recenta

      Bună ziua, am un palmier de Areca de vreo 4 ani. Acum vreo 2 săptămâni a început să i se usuce frunzele. Nu am schimbat nimic ca mediu, poziție, temperatura sau umiditate.. văzând ca pierd frunza după frunză i-am schimbat pământul sperând ca asta va îmbunătăți situația. Din păcate frunzele continuă să se usuce și nu știu cum să îl pot salva. Nu am văzut să aibă dăunători pe frunze. Cum aș putea să îl salvez? Mulțumesc.

      # 215109

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom BotanistulSPECIALIST
      25 martie 2024

      Buna ziua! Pentru a va ajuta cu recomandari si sfaturi, va rugam sa atasati mai multe fotografii clare cu planta (in ansamblu, dar si de aproape, cu portiunile depreciate) si sa ne oferiti mai multe detalii despre cresterea si ingrijire: care sunt conditiile de mediu (lumina, temperatura, umiditate), daca in apropierea plantei exista o sursa de caldura, daca pulverizati planta cu apa, daca s-au realizat fertilizari, precum si alte informatii care pot fi relevante . Totodata, va rugam sa verificati cu mare atentie planta si sa ne comunicati daca observati alte simptome (panze fine, puf alb, prezenta unor musculite mici). In cazul in care observati simptome de afectiune/daunatori, va rugam sa atasati fotografii clare, focalizate, la lumina naturala.

      # 215125
      0 urează frunze verzi
      • Alia
        25 martie 2024

        Bună ziua, am observat acum doar pe câteva frunze sănătoase niște puncte mici albe. Pe cele deja uscate nu se văd punctele albe. Sunt și niște musculițe la acest nou pământ. Temperatura constantă între 20-23 grade. De când am schimbat pământul, de o săptămână este umed și nu am mai adăugat apa. Are același loc de 4 ani, ferit de razele directe ale soarelui.

        # 215132
        1 urează frunze verzi
        • Tom BotanistulSPECIALIST
          25 martie 2024

          Deprecierea plantei poate fi cauzata de mai multi factori precum: un posibil atatc de daunatori, umiditatea atmosferica scazuta, stresul suferit la transplantare, udarea necorespunzatoare, lipsa nutrientilor etc. In acest caz, puteti avea in vedere aplicarea preventiva a unui tratament cu insecticidul Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 L apa. Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum: Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin (Pulverizator Manual Solo 201), astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, pe partea superioara si inferioara a frunzelor, precum si pe tulpina.
          De asemenea, puteti avea in vedere cresterea usoara a umiditatii din aer folosind un umidificator. O alta metoda pentru cresterea umiditatii este folosirea unei tavi cu pietris. Tava se va umple cu pietris, peste care se toarna o cantitate suficienta de apa, astfel incat pietrisul sa fie acoperit. Apoi, se asaza peste pietris o farfurioara rasturnata, iar deasupra farfuriei se asaza ghiveciul. Principiul de functionare al acestei metode se bazeaza pe evaporarea apei din tavita.
          Udarea trebuie realizata moderat, conform cerintelor plantei, astfel incat substratul sa se poata usca in primii 5-6 cm intre doua udari consecutive. Daca se pot observa musculite mici desupra substratului, acestea sunt un indicator al umiditatii crescute de la nivelul radacinilor si astfel, se recomanda ca urmatoarea udare sa fie facuta atunci cand substratul s-a uscat in profunzime.
          Dupa ce au trecut minim 2 saptamani de la transplantare, puteti avea in vedere administrarea regulata, conform recomandarilor de pe eticheta, a unui ingrasamnat special formulat pentru cerintele nutritionale ale palmierilor:Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru.
          Avand in vedere starea actuala a palmierului si cele mentionate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acestuia pe viitor.

          • Acest răspuns a fost modificat acum O lună de către Tom Botanistul.
          # 215140
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi