Orhidee bolnave cu frunze deformate si albicioase

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 20 noiembrie 2017 la 2:41 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #16091 Răspuns
  Laura Iancu

  Buna ziua, va scriu deoarece doresc sa va cer parerea de specialisti in ceea ce priveste o posibila boala a orhideelor. Am observat de la o vreme ca lastarii nu se dezvolta, ba mai mult, au tendinta de a capata o tenta albicioasa, de imbatranire parca si sunt foarte lipiciosi. Frunzele noi ies deformate si albicioase pe margini, iar pe tije si pe unele frunze au aparut mici puncte albe proeminente. In speranta unui ajutor, va atasez si cateva poze. Va multumesc din suflet.

 • #16114 Răspuns
  Tom Botanistul

  In imagini nu se observa cu exactitate, insa plantele sunt atacate de daunatori (acarieni ori trips). Pentru combaterea acestora se poate aplica un insecto-acaricid ca Vertimec (http://www.botanistii.ro/syngenta-vertimec-1-8-ec.html), 10 ml dizolvati in 8 litri apa.
  Se poate adminsitra si un ingrasamant special pentru refacerea plantelor ca Biplantol Contra X (http://www.botanistii.ro/bioplant-naturverfahren-ingrasamant-biplantol-contra-x-500-ml.html).


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">