Nuc cu frunze arse

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 2 august 2018 la 11:19 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #18871 Răspuns
  Ana maria

  Bună ziua! Cultura noastră de nuc chandler de 3 ani întâmpină probleme anul acesta , probabil datorita atâtor ploi. Frunzele se îngălbenesc apoi se brumifica. ..iar vârfurile sunt și ele afectate pe alocuri…pe ramuri apar pete negre și toți sunt afectați. Unii mai mult..alții mai puțin. Mă puteți ajuta? Am stropit cu champ 77 și merpan. Cat de des trebuie sa i stropesc? Cu ce?
  Va mulțumesc!

 • #18883 Răspuns
  Tom Botanistul

  Buna ziua, se recomanda repetarea tratamentelor la 7-10 zile, in functie de conditiile meteo si evolutia bolii. La tratamentul cu Merpan, adaugati si Score, un fungicid sistemic, 2,5 ml/10 l apa (https://www.botanistii.ro/syngenta-fungicid-score-250-ec-2-5-ml.html) si alternati tratamentele cu un produs pe baza de cupru, cum ar fi Champ. Ii puteti ajuta si cu un ingrasamant, de exemplu Cropmax, 100% natural, aplicat foliar, 10-20 ml/10 l apa (https://www.botanistii.ro/ingrasaminte/holland-farming-ingrasamant-cropmax-100-ml.html).


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">