Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Dan A
      18 februarie 2021
      12 urează frunze verzi

      Musculite Mango

      Buna ziua. Am acest mango care este in ghiveci de 40 cm pus recent dintr-un ghiveci de 20 cm. Avea pe frunze niste oua de insecte pe care le-am sters dar acum s-au facut foarte multe musculite mici de tot, ca niste puricei dar care zboara. Imi puteti spune cu ce sa fau pentru a scapa de ei? Multumesc

      # 81965

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      18 februarie 2021

      Buna ziua. Cel mai probabil, va confruntati cu insecte care se dezvolta in conditii de umiditate ridicata in substratul plantelor (unde isi depun ouale si se dezvolta larvele acestora). Pentru a le captura, este indicata utilizarea unei capcane adezive Butterfly Guard, set 10 bucati musculitele sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul special. Pentru a evita reaparitia acestora, ar trebui sa lasati pamantul din ghiveci sa se usuce intr-o proportie destul de mare intre udari.
      De asemenea, este indicata administrarea unui ingrasamant special destinat plantelor de interior, care sa stimuleze cresterea vegetativa, precum Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml.

      # 81971
      1 urează frunze verzi
    • Carmen
      25 februarie 2023

      Bună ziua, am o planta micuța de mango în ghiveci și are ceva pe frunze. Ma puteți ajuta sa-mi spuneți ce sunt? Mulțumesc

      # 155398
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        27 februarie 2023

        Buna ziua. Simptomele din fotografie sunt similare cu cele provocate de o afectiune (posibil de natura bacteriana sau fungica), insa pentru o identificare exacta, este necesara efectuarea unei analize de laborator. In acest caz, se recomanda eliminarea frunzelor afectate, apoi efectuarea unui prim tratament cu fungicidul Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa, iar la 7 zile de la acesta, se poate efectua al doilea tratament cu fungicidul Amistar, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa. Tratamentele se aplica prin pulverizare (Pulverizator manual Volpi TECH1) uniforma pe planta.
        La 10-12 zile dupa aplicarea tratamentelor, pentru a sprijini regenerarea plantei in urma afectiunii, este importanta administrarea unui ingrasamant special ce stimuleaza cresterea sanatoasa a plantei: Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml. Se aplica direct prin pulverizare foliara, conform recomandarilor de pe eticheta.
        Totodata, pe parcursul perioadei de crestere, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor de interior, precum: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml, aplicat prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta.
        In continuare, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

        # 155459
        0 urează frunze verzi
    • Șerban Iuliana
      23 noiembrie 2023

      Buna ziua! Am și eu un mango de aproximativ 8 luni. Nu se dezvoltă, nu creste, parcă încearcă să creasca ceva în vârf, dar se usucă.
      Dacă ne puteți ajuta cu un sfat.
      Vă mulțumesc!

      # 194597
      2 urează frunze verzi
      • Tom BotanistulSPECIALIST
        24 noiembrie 2023

        Buna ziua! Planta poate avea o dezvoltare lenta din cauza mai multor factori ca: lumina insuficienta, udarea necorespunzatoare, calitatea substratului, lipsa fertilizarii adecvate etc.
        Mango este o specie iubitoare de lumina. Este important ca acesta sa fie asezat intr-un loc cat mai luminos, insa ferit de bataia directa a razelor de soare. Pentru a creste, necesita minimum 6 ore de lumina pe zi. Aceasta planta prefera o umiditate atmosferica de peste 50%. Umiditatea optima se poate mentine prin pulverizarea regulata a frunzisului folosind apa necalcaroasa. De asemenea, puteti avea in vedere aplicarea unui ingrasamant organic, ce sustine cresterea adecvata a plantelor ca AMN Verde, 500 ml. Acesta se poate aplica prin udare, conform instructiunilor de pe eticheta. In continuare se recomada respectarea cerintelor specifice de ingrijire: Mango, informatii si sfaturi de ingrijire.

        • Acest răspuns a fost modificat acum 5 luni, O săptămână de către Tom Botanistul.
        # 194708
        0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

mango-sfaturi
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Mango

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi