Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Cătălin
   6 august 2022
   5 urează frunze verzi

   Mur Thornfree – fructele raman mici si se coc greu

   Bună ziua.
   Am o suprafață de circa 15 ari de mur Thornfree. Observ că nu toate plantele produc fructe la fel de mari. Unele plante produc flori enorm de multe și care dezvolta fructe mărunte și care se coc mai târziu decât celelalte. De ce se produce acest lucru și cum as putea sa intervin sa remediez acest deficient, sa am fructe mari, chiar dacă mai puține, pe toată suprafața cultivată.
   Mulțumesc anticipat.

   #137290

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   8 august 2022

   Buna ziua. Daca nu se observa prezenta daunatorilor sau simptome de afectiune, cel mai probabil marimea fructelor este influentata de factorii de mediu si de ingrijire: caldura excesiva, aprovizionarea deficitara cu apa, lipsa fertilizarii, lipsa taierilor, lumina, conditii edafice necorespunzatoare etc. In acest caz, este important sa respectati cerintele de mediu si de ingrijire specifice aceste culturi: Mur, informatii despre plantare si lucrarile de ingrijire. In plus, avand in vedere perioada in care ne aflam, este indicata si administrarea unui ingrasamant cu continut ridicat de potasiu si cu efect de sporire a rezistentei la seceta si inghet, precum si de imbunatatire a echilibrului hidric al arbustilor fructiferi, precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg. Acesta se administreaza prin imprastiere in jurul plantelor, in doza de 30 – 50 g/mp, urmat de incorporare usoara si udare, conform recomandarilor de pe eticheta
   In urmatorul sezon de vegetatie, pentru stimularea cresterii sanatoase a fructelor si protejarea acestora, se recomanda administrarea unui ingrasamant precum: Artalmax Fruit, 1 litru, acesta este special formulat pentru cresterea fructelor, imbunatatind continutul de zahar din fructe, forma si consistenta fructelor. Mai multe informatii despre fertilizarea echilibrata a arbustilor fructiferi, pe parcursul unui sezon de vegetatie, se regasesc in urmatorul articol: Plan fertilizare arbusti fructiferi.
   Referitor la maturarea fructelor, este important de mentionat faptul ca acestea se coc esalonat, pe o perioada de 20-30 de zile. Astfel, murele se recolteaza prin mai multe treceri, la 3-4 zile distanta.

   #137409
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

mur-cultivare-ingrijire
Arbusti
Mur

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi