Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Gabriel
      31 mai 2021
      2 urează frunze verzi

      Mur atacat de acarieni

      Buna ziua, dețin o mica plantație de mur soiul Thornfree,începând de anul trecut am inceput sa am probleme cu plantele, iar acum văd că a reînceput aceeași problema că anul trecut,Vremea este foarte capricioasa și este foarte mare umiditate.Că și tratamente..in toamna după ieșirea din vegetație CHAMP 77 WG, in primăvara din nou un tratament cu CHAMP 77 WG,următorul tratament la înfrunzire Faster,Dagonis,almagherol,următorul tratament la ridicarea inflorescențelor ..Topsin, Milbecknok, Almagherol. Acum au început să înflorească,c-am 5 % din total.Tin sa specific că plantele sunt in solar dar sunt bine ventilate.In plus anul trecut m-am confruntat și cu pătarea brun violacee și cred că făinarea care văd că anul asta a revenit.Frunzele afectate sunt pe coardele care anul asta produc și momentan doar pe varfuri, lăstarii noi inca nu sunt afectați.Frunzele la un moment dat se îngălbenesc și devin acoperite de un fel de puf alb și se formează un fel de pânză de păianjen.Ce sfaturi îmi dați și ce tratament trebuie făcut.Va mulțumesc anticipat

      # 89999

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      31 mai 2021

      Buna ziua. Din imaginile atasate, plantele par sa prezinte un atac de acarieni. In acest caz, se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile, cu un acaricid precum Vertimec 1.8 EC, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara.
      Este important de retinut ca acaricidele nu se aplica in perioada infloritului, deoarece au efect asupra albinelor.
      In plus, pentru a favoriza cresterea sanatoasa, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant precum Ingrasamant Manna Biorit NPK Organic Gartendunger, 5 kg.

      # 90144
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

mur-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Mur

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi