mar cu frunze arse si galbene

Acest subiect conține 5 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina 27 aprilie 2016 la 4:23 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 5 Răspunsuri
 • #5756 Răspuns
  Ghenu Alexandru

  Buna seara! Am si eu un mar cu probleme,in fiecare vara de aproximativ 3 ani frunzele se ard spre varf si se ingalbenesc iar fructele sunt putine.Aceasi boala aveea si un gutui de langa el pe care l-am scos.Acum se extinde si la un cires vecin.Am stropit si de foc bacterian si ,fungicide,,zeama bordeleza,degeaba. Un pomicultor mi-a zis ca are o carenta de fosfor si i-am aplicat si ingraseminte anul trecut , dar fara efect.Anul acesta ,incet,incet au inceput sa se ingalbeneasca iar spre vara vor fi la fel ca si anul trecut. Multumesc!

 • #5800 Răspuns
  Tom Botanistul

  Seamana cu focul bacterian, insa este carenta. Totusi carenta de fosfor se prezinta altfel, mai exact frunzele tinere se coloreaza in verde inchis. Insa carenta de fier determina frunzele sa se deschida la culoare, iar nervurile sa fie de culoare verde fosforescent. Astfel, va fi necesar sa repetati tratamentele cu solutii pe baza de cupru ca Funguran (http://www.botanistii.ro/spiess-funguran-oh-50-wp-1.html), impreuna cu un ingrasamant natural cum ar fi Cropmax (http://www.botanistii.ro/holland-cropmax.html).

  • Acest răspuns a fost modificat acum 4 ani, 2 luni de către  Tom Botanistul.
 • #5819 Răspuns
  Ghenu Alexandru

  Am sa -l tratez si anul acesta si daca nu da semne de vindecare,sunt nevoit sa-l scot. Nu prea ma indur sa-l pierd ,are 7 ani avea mere mari gustoase (bot de iepure) si am altoit in el si doua soiuri de par si mar (parul a facut flori si la mar am fructe anul acesta).
  Multumesc!

 • #6848 Răspuns
  Mihai

  Nu este foc bacterian. Carenta. Foliar la 14 zile.

 • #22009 Răspuns
  eremia marin

  Buna ziua. Intentionez sa plantez in niste jardiniere 30 X 24 niste bulbi de tuberoze (50 de bulbi cu puet). Intentia mea este sa plantez cate 6 bulbi in fiecare jardiniera respectiv 3 pe o latura si 3 pe cealalta . Va rog sa-mi spuneti daca procedez bine sau nu. Deasemeni va rog sa-mi spuneti daca trebuie un pamant special care sa-l pun in jardiniere. MULTUMESC !

 • #22114 Răspuns
  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, distantele de plantare recomandate in cazul tuberozelor sunt 20–25/15–20 cm, iar adancimea de plantare de 8–12 cm. Ca si substrat, daca doriti, puteti opta pentru cel de la Agro (https://www.botanistii.ro/agro-cs-substrat-gradina-20-litri.html).


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">