Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Loredana Dinu
      9 noiembrie 2020
      24 urează frunze verzi

      magnolie – frunze galbene si patate

      Buna ziua, Anul trecut am plantat o magnolie si din pacate nu ii merge foarte bine. As dori sa intreb ce produse credeti ca ar trebui sa achizitionez, pentru a incerca sa o salvez. Va multumesc!

      # 58728

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      9 noiembrie 2020

      Buna ziua, avand in vedere perioada in care ne aflam, momentan, pentru a o ajuta este indicat administarea unui ingrasamant care stimuleaza si inradacinarea, precum Razormin sau AMN BonaVita, 500 ml. Mai multe informatii despre dozajul si perioadele de aplicare sunt descrise in pagina produselor. Este recomandat sa afanati putin solul inainte de aplicare si sa pastrati o portiune fara iarba in jurul acesteia. Daca sistemul radicular este bine dezvoltat si va inradacina peste iarna, in primavara aceasta ar trebui sa prezinte cresteri noi, sanatoase. Totusi, trebuie sa tineti cont ca magnolia este o specie cu cerinte ridicate fata de sol, astfel, aceasta prefera solurile afanate, revene, bogate, lipsite de calcar activ. Deoarece in fotografii se observa ca aveti si gazon/iarba, trebuie avut in vedere si volumul de apa administrat. Astfel, pe viitor este indicat sa ii asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), iar solul sa se usuce aproape complet intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire.
      Mai multe informatii despre cerintele specifice sunt prezentate si in articolul urmator: Magnolia, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 58732
      0 urează frunze verzi
      • Loredana Dinu
        10 noiembrie 2020

        Va multumesc mult pentru raspuns! O zi placuta!

        # 58733
        0 urează frunze verzi
    • Anca Niculescu
      15 octombrie 2023

      Buna ziua, am o magnolie in gradina de 15 ani, dar in ultimii 2 ani nu i- a mai mers prea bine: frunzele se fac maronii- galbui si cad sau se usuca. Inflorea de 2x pe an ( primavara devreme ai pe la inceputul lui septembrie) anul acesta in septembrie- octombrie a pierdut frunzele. Solul la 1,5 adancime e argilos, am si iarba jur in jur. Ultimii 2 ani si bobocii de flori in primavara erau “chinuiti” ( strambi, mici). Ce as putea sa ii fac ca sa o repun pe picioare? Am citit in recomandarile date despre AMN si Switch 62,5WG ( fungicid) Pot sa dau cu AMN Nordalge in perioada de iarna? Sau ce mi- ati recomanda ca si tratament in aceasta perioada ca sa se simta mai bine si la primavara sa infloreasca ? Mai jos cateva poze cu ea si in jurul ei. ( si vita de vie de langa a avut frunze cu probleme asemnatoare magnoliei)

      # 188732
      1 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        16 octombrie 2023

        Buna ziua. Avand in vedere perioada in care ne aflam, aspectul unor frunze si dimensiunea magnoliei, se recomanda indepartarea si distrugerea frunzelor puternic afectate. Ulterior, se recomanda efectuarea unui tratament fitosanitar cu un fungicid pe baza de sulf, precum Thiovit Jet 80 WG, 30 g, in doza de 40 g/10 L apa, conform instructiunilor din descrierea produsului.
        In plus, in perioada in care ne aflam puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant cu continut ridicat de potasiu, precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg (prin imprastiere in jurul tuturor plantelor, in doza de 20 – 30 g/mp, urmat de incorporare si udare). Acesta are efect de sporire a rezistentei la inghet si de imbunatatire a echilibrului hidric al arborilor si arbustilor. In perioada urmatoare, este importanta adunarea si distrugerea resturilor vegetale cazute la sol.
        In continuare, se recomanda monitorizarea evolutiei magnoliei. In cazul in care in primavara identificati simptome de depreciere pe frunze, va rugam sa reveniti cu fotografii clare si informatii detaliate despre simtome. Tot din primavara, se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat pentru stimularea dezvoltarii optime a radacinilor si, implicit, marirea rezistentei plantelor la factorii de stres, precum AMN Nordalge, 500 ml, prin udare la radacina, conform instructiunilor din descrierea produsului.
        In ceea ce priveste vita de vie, va rugam sa reveniti cu fotografii clare si informatii detaliate despre simtome, precum si despre ingrijirea oferita (preferabil intr-o postare separata).

        # 188756
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

magnolia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Magnolia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi