Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Florina Iacovachi
   23 aprilie 2020

   Leandri cu pete negre pe frunze si atac de paduchi testosi

   Am mai multi leandri. Mai intai pe unul dintre ei, apoi extins la inca doi, au aparut pete aproape negre pe frunze si pe unele ramuri tinere. Au stat peste iarna pe holul blocului, temperatura a fost peste 10°, i-am udat relativ rar, la doua saptamani, iar uneori cred ca au trecut si trei. Le-am facut un tratament cu un produs sub forma de spray cu spectru mai larg Perfect Plant. Nu a dat niciun rezultat, boala evolueaza. Pe spatele celor mai multe dintre frunze nu se vede nimic cu ochiul liber, doar ca un fel de umbra a petelor de pe fata. Un numar mic de frunze au pe spate niste vietuitoare care par a fi paduchi, la unele se simte si o substanta lipicioasa sau stralucesc pe fata intr-un mod aparte.
   Sper sa ma puteti ajuta. Va multumesc.

   #66718

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   23 aprilie 2020

   Buna ziua, planta prezinta atac de paduchi testosi. Se recomanda efectuarea a 2-3 tratamente, cu insecticide precum Actara (Actara 25 WG, 1.5 g), in doza 1,5 g/ 7,5 l apa sau Mospilan (Mospilan 20 SG, 1.5 g), 1,5 g/ 5 l apa. Acestea se alterneaza. Mai exact, primul tratament se efectueaza cu Actara si dupa 5-7 zile se va aplica Mospilan. Daca este nevoie, se poate face si un al treilea tratament, la interval de 5-7 zile cu Actara. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor. De asemenea, este indicata si adaugarea in solutiile recomandate a unui adjuvant precum Break-Thru (https://www.botanistii.ro/regulatori-crestere/evonik-industries-adjuvant-break-thru-s-240-2-ml-3959.html), se dilueaza 2 ml/10 l solutie.
   In intervalul dintre tratamentele cu insecticid se pot face unu-doua tratamente cu un fungicid precum Amistar (Amistar, 10 ml), in doza 10 ml/ 10 l apa.
   La 7-10 zile dupa efectuarea tratamentelor, se poate aplica un ingrasamant foliar cu efect de regenerare si intarire a plantelor, precum Biplantol Vital (Biplantol Vital NT, 250 ml), aplicat prin pulverizare pe frunze in doza 20 ml/ 1 l apa. Aplicarile se pot repeta la aproximativ 14 zile in perioada de primavara-toamna, atunci cand este cazul.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Leandri cu pete negre pe frunze si atac de paduchi testosi Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Leandru

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Mihai
  18 septembrie 2021
  De ce se aspreste frunza la leandrul Comunitatea Botanistii
  Am cumpărat leandrul anul trecut și are frumzele aspre și sub frunze ca o pânză și ii cad frunzele ,lam stropit cu o substanță ca am avut 2 leandri unu și revenit unul nu ,nu știu ce sai fac ,ajutați-mă urgent !!!!!!!!!
  1
  3
  Trimite
  Claudia
  17 septembrie 2021
  leandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistiileandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistiileandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistiileandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistii
  Am plantat acest leandru în vara, obținut dintr-o crenguța care a stat în apa. De câteva zile am observat ca frunzele noi apărute par ca se usca. Este udat o data pe săptămână și are lumina.
  0
  3
  Trimite
  Alina Moraru
  3 septembrie 2021
  Cu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea BotanistiiCu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea BotanistiiCu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea BotanistiiCu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea Botanistii
  Buna, Pe perioada concediului am dus Leandrii la altcineva acasă pentru a putea fi udați corespunzător. Am 4 plante care sunt poziționate una lângă cealaltă. Când m-am întors am observat următoarele: 1. Au căzut multe frunze, unele frunze sunt decolorate, mugurii existenți s-au uscat/nu s-au mai dezvoltat 2. Frunze uscate pe margini și la vârf (nu am observat o cădere masiva a frunzelor la acesta) Intre timp am mai primit unul. La acesta frunzele noi sunt deformate, pătate (3). Cu ce trebuie tratati? Mulțumesc!
  1
  1
  Trimite
  Laura
  20 august 2021
  Leandru – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiLeandru – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiLeandru – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiLeandru – atac de paduchi testosi Comunitatea Botanistii
  Buna ziua,sunt in curtea locului de munca 6 leandri insa unii din ei sunt afectati.nu stiu sa va spun cat de des sunt udati insa am rugamintea sa ma ajutati sa ii salvez.va rog sa-mi spuneti si cum ne recomandati sa ii udam sau alte metode de a-i tine sanatosi.Multumesc
  0
  1
  Trimite
  FloriM
  8 iulie 2021
  Acestia sunt udati dar cad foarte multe flori. Trebuie un tratament de fertilizare? Sunt amplasati afara la lumina in ghivece. Farfuria este plina cu apa si pamantul este umed. Va multumesc.
  0
  1
  Trimite