Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Dimitria
      16 noiembrie 2022
      1 urează frunze verzi

      lamai – simptome de afectiune

      Buna,
      Lamaiul pitic din poza a fost FOARTE afectat de paduchi testosi (nu i-am observat la timp). Ceilalti au fost si ei afectati de paduchi testosi dar in masura mai mica. I-am stropit 1 data cu Mospilan, fara niciun efect. Dupa 1 saptamana i-am spalat pe toti cu burete si sapun, am clatit bine, apa cu sapun nu a ajuns in pamant, am indepartat toti paduchii (cred) si am stropit apoi din nou cu Mospilan.
      Frunzele au inceput sa se ofileasca inca de cand aveau paduchi, asta a fost motivul ptr care am si observat invazia.. acum, dupa 4 zile de la ultima aplicare a Mospilanului i-am stropit cu Cropmax pentru ca am vazut ca se inrautateste starea lor, mai mult as spune starea lamaiului mic.

      Lamaiul mic este situat langa un geam spre apus. Temperatura camerei este relativ constanta, nu este f cald, pamantul e reavan, nu ii ud f des, insa pe frunze pulverizez apa aproape zilnic. Pe timpul verii au stat afara lamaii in plin soare. Trecerea din exterior in interior am facut-o treptat. Acest lamai are vreo 6-7-8 ani, nu stiu exact, dar inca nu a facut flori/fructe.. (doar cand l-am primit din Grecia, era cu fructe pe el..apoi nimic). Ce-i de facut acum?

      Cei 2 lamai mari, la fel au avut paduchi, am facut aceiasi procedura ca si la lamaiul mic : mospilan, spalat cu apa-sapun+ mospilan, apoi Cropmax.
      Pamant reavan, fara apa in exces, pulverizez pe frunze apa mai rar decat pe lamaiul mic ptr ca acesti 2 lamai stau pe hol, unde e mai frig si nu prea este lumina, se vede in poza. Am vazut pe internet varianta ca se pot tine peste iarna in zona mai rece fara prea multa lumina. Am zis ca incerc anul acesta si varianta asta, poate da de’ infloresc la anul. Eu si eu vreo 7-8 ani..dar nicio floare de cand ii am (doar cand i-am primit aveau fructe, apoi nimic..si de atunci tot incerc sa am grija de ei). Dupa cum se vede, sunt cam lasate frunzele. Oare fac bine ca ii tin unde ii tin sau sa ii mut la lumina? Stau prost cu spatiul in interior. Unde e lumina e si mai cald de la calorifer :(. Ce sa fac cu ei?

      Mai este si un kumquat care in sfarsit dupa vreo 7 ani a inflorit anul acesta, super! Pana am uitat geamul deschis intr-o noapte prin octombrie si l-a prins frigul.. au cazut toate florile si aproape toate frunzele… a avut si el cativa paduchi testosi, am aplicat aceisi procedura la si la lamai. Acum arata cum arata… ce sa fac sa-si revina si sa faca flori din nou la anul?

      De taiat, i-am tuns pe toti pe la sfarsitul iernii trecute pentru ca erau in perioada de vegetatie (aveau frunze verde deshis in capatul crengutelor). Ii mai tund si anul acesta? 1 din lamaii mari are o forma cam ciudata..cred ca l-am taiat anapoda

      # 146785

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Dimitria
      16 noiembrie 2022

      Adaug pzele cu lamaii mari

      # 146792
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        16 noiembrie 2022

        Buna ziua, per ansamblu citricii arata bine. Deprecierea usoara a acestora a fost cauzata cel mai probabil de un cumul de factori biotici si abiotici precum: atacul daunatorilor, schimbarea conditiilor de mediu odata cu mutarea plantei in interior, luminozitate scazuta, oscilatii de temperatura, utilizarea produselor care nu sunt destinate aplicarii pe plante, etc. In continuare, daca nu se mai observa prezenta daunatorilor, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu si ingrijirea plantelor conform cerintelor specifice (Citrici, informatii si sfaturi de ingrijire), iar pentru a sprijini plantele sa depaseasca perioada de stres, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant bogat in microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta. In ceea ce priveste taierea citricilor, aceasta operatiune se recomanda sa fie realizata in primavara, dupa ce plantele vor fi scoase afara.

        # 146818
        0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi