Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Elena Valentina Antal
   10 ianuarie 2023
   3 urează frunze verzi

   Lamai si portocal – identificare

   Buna ziua! Din pacate, nu stiu exact ce este pentru ca am pus in pământ si semințe de lămâie si de portocale. Planta are 2 ani, înmulțirea prin semințe si a crescut doar Atat. Nu am folosit îngrășăminte si alte solutii, doar pământ cumpărat. Planta arată așa (prima poza), frunzele sunt uscate pe margine, le mănâncă ceva și cad. Ghiveciul e amplasat intr-un colț al camerei împreuna cu alte plante, la sol, cu lumina și temperatura sub 18 grade, transplantarea am făcut-o asta vara. Udarea nu se face in exces, doar când trebuie.
   1. Ce ar trebui sa fac?
   2. Cum îmi pot da seama care e lămâi/portocal (prima poza) și care e pomelo (a doua poza), (așa cred eu), ele fiind citrice, sau nu se pot deosebi?

   #149435

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
   10 ianuarie 2023

   Buna ziua, din pacate, identificarea exacta a speciilor nu este posibila pe baza descrierii si a pozelor.
   Referitor la simptomele plantei din prima imagine, pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati mai multe fotografii clare, facute de aproape, cu frunzele afectate. De asemenea, va rugam sa verificati cu atentie atat frunzele (partea superioara si inferioara), cat si baza plantelor si stratul superficial de sol si sa ne mentionati/atasati fotografii daca se observa prezenta vreunui daunator.

   #149512
   0 urează frunze verzi
   • Elena Valentina Antal
    11 ianuarie 2023

    Am atasat niște poze și videoclipuri mai de aproape. Nu observ niciun dăunător pe planta.

    #149651
    0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
     12 ianuarie 2023

     Buna ziua. Simptomele respective (frunze cu rosaturi) pot fi cauzate de insecte defoliatoare (omizi, larve etc.), insa in lipsa unor imagini clare cu daunatorii, o identificare exacta nu este posibila. In acest caz, se recomanda eliminarea frunzelor afectate (care prezinta rosaturi, pete etc.), iar pentru siguranta, puteti avea in vedere efectuarea unui tratament cu un insecticid cu spectru larg de actiune precum Faster 10 CE, 2 ml, in doza de 2 ml/7 L apa, aplicat prin pulverizare (Pulverizator manual Volpi TECH1) uniforma pe planta. In plus, pentru a creste rezistenta plantei la diferite conditii de stres, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant pe baza de microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare conform indicatiilor de pe eticheta produsului.
     Incepand din primavara, precum si pe parcursul perioadei de crestere, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale citricilor, precum: Citrus Fluid, 350 ml, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta.

     #149681
     1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Citrice

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi