Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Ionela
      18 iulie 2022
      1 urează frunze verzi

      Lamai – ramura innegrita

      Bună ziua. Am un lamai care a avut o serie de probleme. Începând cu infestare cu păduchi de plante pe care am tratat-o cu un insecticid/fungicid din comerț care teoretic părea sa recidiveze în paralel i-a fost schimbat ghiveciul și cum nu aveam cunoștințe despre citrice nu știam ca pământul nu trebuie îndepărtat… Evident mi s-a spus ca nu am procedat bine și ca în curând se va usca pentru că odată cu pământul de pe rădăcini i-am îndepărtat și anumite bacterii/spori ce îl ajuta sa se hrănească. Totuși nu am încetat să-l ud și sa îi pun îngrășământ deși îi picau continuu frunzele și dădea semne ca nu mai e recuperabil. După o perioada însă am observat ca îi papar muguri și frunze noi pe crenguțe, unele au rezistat altele au căzut… Totodată de câteva săptămâni aproximativ 2/3 si-au făcut apariția și boboceii apoi florile părea sa fie mai bine. Nu am mai văzut nici o insecta și nici rezid lipicios pe frunze (tratamentul cu insecticid a fost repetat înaintea apariției frunzelor) însă astăzi când l-am inspectat am observat un alt detaliu îngrijorător și anume, vârful unei crengi este negru… Nu am găsit nici o informație despre asta și încep să-mi fac griji ca nu va mai rezista și la chestia asta. Ce poate fi? Cum îl tratez? Ma poate ajuta cineva va rog?

      # 135351

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Niki
      18 iulie 2022

      Am aceeași problemă cu floarea mea și, din păcate, nu am găsit niciodată un răspuns la întrebare…

      # 135355
      0 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      19 iulie 2022

      Buna ziua. Simptomele de innegrire pot fi cauzate de factori precum: afectiune la nivelul radacinii, umiditate ridicata in substrat, drenajul slab, curenti de aer, conditi de mediu nefavorabile etc.
      In acest caz, se recomanda indepartarea partii afectate (pana la tesut sanatos) si administrarea prin udare la radacina a unui ingrasamant precum AMN BonaVita, 500 ml, conform recomandarilor din descriere. Acest ingrasamant imbunatateste calitatea substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor si mareste rezistenta plantei la factorii de stres.
      Totodata, pentru o dezvoltare corespunzatoare, este important sa respectati cerintele de mediu si de ingrijire specifice citricilor, detaliate si in articolul nostru (Citrici, informatii si sfaturi de ingrijire).
      Ulterior, dupa ce lamaiul va prezenta simptome de ameliorare, ii puteti administra un ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale acestor specii: Citrus Fluid, 350 ml, aplicat conform recomandarilor din descriere.
      In plus, este indicat sa monitorizati evolutia lamaiului, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome sau sesizati prezenta daunatorilor, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

      # 135388
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi