insecte negre pe frunzele platanului

Acest subiect conține 4 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Ionuț 2 iulie 2019 la 1:20 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 4 Răspunsuri
 • #23074 Răspuns
  Razvan

  Buna ziua, de 2 ani am probleme cu unul din platanii din fata casei, precizez ca cel cu probleme are expunere îndelungată la soare pe parcursul zilei fata de celalalt(care nu are nicio problemă. Încep frunzele sa se ingalbeneasca pana se usucă și cad, am tot citit despre tigrul platanului dar nu am gasit nici urmă de asa ceva, în schimb am descoperit această insecte mica, lunguiata, care sare asemeni unui purice… tind sa cred ca această insecte suge sucul celular din frunze pana se usucă, aveti idee cum se numeste?!?!?!?

 • #23230 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, este gandacul pocnitor sau viermele sarma adult. El nu este daunator, se hraneste cu polen, insecte mici, nu provoaca in general pagube.
  In afara de expunerea la soare, are parte de altceva diferit fata de celalalt sau ati sesizat vreun alt simptom la acesta?

 • #23300 Răspuns
  Razvan

  Buna Ela, multumesc pentru raspuns, am uitat sa specific ca poza este mărita, acest dăunător nu este Agriotes lineatus, pe ala il stiu și eu! E o insecte foarte mica!!!

 • #23485 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, sunt mai multe specii de gandaci pocnitori, adultii au intre aproximativ 7-11 mm lungime. Totusi ati sesizat ca sunt in numar foarte mare si a fost afectat in vreun fel de acestia sau a fost un caz izolat?

 • #24834 Răspuns
  Ionuț

  Nu l-ați udat. Dacă nu puneți apă, copacul suferă din cauza temperaturilor mari din cursul verii. Eu am udat platanul din două în două săptămâni, câte 20 de litri și pomul nu a avut probleme cu uscarea frunzelor.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">