ingrijirea rhododendronului, sfaturi legate de udarea plantei

Acest subiect conține 2 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Catarig Zaraza 11 martie 2019 la 3:55 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 2 Răspunsuri
 • #21493 Răspuns
  Catarig Zaraza

  Am un rhododendron la ghiveci de un an si i-a mers bine pana acum. Dupa ce l-am tinut intr-o camera racoroasa, circa 5 grade, peste iarna, de cateva zile l-am mutat in alta cu circa 10 grade, unde temperatura va creste in functie de incalzirea vremii. Cand pot sa il ud mai mult, tinand cond ca peste iarna l-am udat o data la doua saptamani prin imersiune intr-un vas cu apa de ploaie? Multumesc!

 • #21514 Răspuns
  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

  Acest lucru este influentat de temperatura. Pentru a va putea face o idee, trebuie sa stiti ca temperatura optima pentru cresterea rhododendronului este de aproximativ 22-25 C ziua, iar noaptea 16-18 C. La o temperatura de 13 C, cresterea este mult incetinita.
  Ati precizat ca in camera in care l-ati mutat temperatura este mai ridicata si va creste odata cu incalzirea vremii. Momentan, daca temperatura se afla sub pragul de 13 C sau aproximativ 13 C (cand cresterea este incetinita) se poate uda ca si in perioada de repaus. Daca aceasta va creste, se poate uda normal. Atentie si la temperatura apei folosita la udare, deoarece, udarea cu apa prea rece are drept consecinte aparitia de cloroze si incetinirea cresterii.

 • #21524 Răspuns
  Catarig Zaraza

  Multumesc! De obicei ud plantele de camera cu apa de ploaie la temperatura camerei, ca sa nu fiu nevoita sa tin minte care vor cu apa mai calda si care nu. 🙂


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">