Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Cristian
      4 octombrie 2021
      2 urează frunze verzi

      ginkgo biloba – crapaturi pe ramuri

      Buna seara. Au aparut crapaturile acestea pe crengile de la Ginkgo Biloba, sunt si alte astfel de rani care se pregatesc sa se crape/deschida, până acum nu au mia avut așa ceva, chiar s-au dezvoltat armonios și n-am avut nicio problema cu ei, nu par a fi afectați de aceste răni însă sunt curios ce sunt !…..Oare ce sunt ranile astea? Ar putea fi un exces de apa? A fost seceta in S-E tarii in septembrie si a trebuit sa-i ud mai mult ca de obicei . Pomii sunt mici dar destul de vigurosi, au 6 ani si acum au ajuns la un metru inaltime. In mare rezista foarte bine si la ger (pentru asta le-am pus rumegus la baza trunchiului) iar cand este seceta mai mult de o saptamana la rand, ii ud abundent intrucat nu pot sa fiu prezent permanent in locul unde sunt plantati – Cristian, Lehliu-Gară, Jud. Călărași!

      # 108882

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 octombrie 2021

      Buna ziua. Simptomele de pe ramuri pot fi determinate de factorii de mediu: oscilatii de temperatura sau de umiditate (atunci cand dupa o perioada secetoasa, urmeaza o perioada ploioasa sau sunt udati abundent), vreme uscata, arsuri solare etc., dar pot fi determinate si de atacul unui daunator (precum cicada gheboasa).
      In acest caz, pentru protejarea scoartei si prevenirea aparitiei fisurilor, puteti avea in vedere Solutie Protectie Pomi, 350 g.
      De asemenea, in aceasta perioada, se recomanda administrarea unui ingrasamant granular precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg, deoarece acesta sprijina intrarea plantelor in repaus si rezistenta la factorii de mediu din sezonul rece.
      Pentru mai multe informatii despre cerintele specifice de ingrijire, puteti consulta articolul nostru: Ginkgo biloba, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 108896
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ginkgo-biloba-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ginkgo Biloba

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi