Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Dragos
   2 septembrie 2021

   Frunze uscate platan, magnolie, cireș

   Am plantat acum 6 luni, 2 platani, o magnolie si un cireș iar in urma cu cateva săptămâni frunzele au inceput să se decoloreze și să se usuce – in special la platan si la magnolie (am atasat poze cu frunzele fiecaruia). In perioada asta am semanat si gazon si am udat curtea zilnic cu apa de la reteaua publica. Ciresul si platanii sunt inconjurati de gazon, in cazul magnoliei, am folie antiburuieni si pietris la baza tulpinei. Solul este fost teren agricol (destul de argilos) in zona de nord a Bucurestiului (in lfov) iar plantele au parte de soare din plin. Cum as putea sa rezolv problema?

   #105835

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   2 septembrie 2021

   Buna ziua. Este indicat sa eliminati frunzele afectate si sa aplicati tratamente tuturor arborilor cu un fungicid precum Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g, prin pulverizare foliara.
   Ulterior, pentru a sprijini regenerarea plantelor si rezistenta la factorii de stres, se recomanda aplicarea prin udare a unui ingrasamant precum AMN Nordalge, 500 ml. De asemenea, in aceasta perioada, pentru a le asigura o fertilizare corespunzatoare, avand in vedere ca se apropie sezonul rece, se recomanda administrarea unui ingrasamant granular, precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg.
   In plus, se recomanda afanarea solului de la baza plantelor, mentinerea unei portiuni de teren fara vegetatie, iar atunci cand udati gazonul, apa sa nu ajunga in dreptul lor. In cazul magnoliei, este indicata indepartarea foliei si a pietrisului deoarece acestea mentin umiditatea ridicata si nu permit circulatia aerului la nivelul radacinii.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Frunze uscate platan, magnolie, cireș Comunitatea Botanistii
Cum functioneaza
Cum functioneaza

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec