Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Florentina
   10 octombrie 2022
   5 urează frunze verzi

   Ficus – frunze lipicioase, atac de daunatori

   Buna ziua. Planta o am in balcon de multi ani. De cateva luni are multe frunze lipicioase si cad multe frunze desi nu sunt uscate. Care ar fi cauza si cum pot scapa de problema? Multumesc anticipat pentru raspuns!

   # 144198

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   10 octombrie 2022

   Buna ziua. Planta din imagine prezinta un atac de paduchi testosi. Impotriva acestor daunatori se recomanda efectuarea unui prim tratament cu insecticidul Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 L apa, iar la 7-10 zile de la tratament, este indicat sa alternati cu insecticidul Mospilan 20 SG, 3 g, in doza de 3 g/10 L apa. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati (Pulverizator manual Volpi TECH1) solutia cat mai uniform pe planta, atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara a frunzelor, precum si pe tulpina. Este important de mentionat faptul ca, dupa ce mor, acesti daunatori raman pe tulpina si pe frunze, de aceea, este recomandat sa ii indepartati cu ajutorul unui burete umed.
   De asemenea, la 7-10 zile de la incheierea tratamentelor este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Contra X, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Acest ingrasamant sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.
   Incepand din primavara, precum si pe parcursul perioadei de crestere, pentru a sustine dezvoltarea frunzelor si cresterea sanatoasa a ficusului, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale acestor specii, precum: Ingrasamant Ficus Freund, 350 ml, aplicat prin udare, in doza de 10 ml/1 L apa, conform recomandarilor de pe eticheta.

   # 144240
   1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ficus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi