Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Aleahim Acnid
   24 iunie 2019
   3 urează frunze verzi

   euonymus japonicus cu paduchi albi pe ramuri

   Buna ziua! Am 20 de pomisori euonymus japonicus. Anul trecut la sfarsitul lunii mai au inceput sa prezinte pe suprafata crengilor si a frunzelor o crusta alba formata din firicele minuscule sub care daca dau cu degetul pe crenguta exista o pelicula portocalie. Frunzele plantelor se usuca, arata ciupite si cad lasand copacelul aproape chel. Infestarea este avansata iar dupa ce am studiat pe internet am descoperit o posibila cauza: euonymus japonicus scale. Va rog sa imi spuneti daca aceasta este cauza si sa imi recomandati un tratament eficient pentru salvarea plantelor. Va multumesc!

   # 62137

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   24 iunie 2019

   Buna ziua, intr-adevar este vorba despre un paduche testos specific lui. Pentru combatere se recomanda efectuarea a 2-3 tratamente, alternand, in functie de evolutia atacului, insecticide precum Movento 100 SC, 7.5 ml, 7,5 ml/10 l apa sau Mospilan 20 SG, 3 g, 3 g/10 L apa.
   Mai exact, primul tratament se efectueaza cu Movento, dupa 7-10 zile se aplica Mospilan. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml in doza de 2 ml/10 L.
   De asemenea, pentru regenerare, se poate aplica prin udare la radacina un ingrasamant precum Vital NT, 250 ml, se dizolva 2ml/1 l apa.

   # 62141
   1 urează frunze verzi
  • Diana
   31 martie 2021

   Brăduțul are tulpina și ramurile mai subțiri înnegrite de un strat ce pare mucegai. Acest lucru a dus la uscarea unor zone pe care le-am curățat deocamdată.
   Arbuștii au pe ramuri și frunze un strat albicios relativ neuniform, ceea ce a condus la uscarea și căderea frunzelor. Aceleași depuneri au apărut și pe tulpinile unor trandafiri!
   As dori sa comand cât mai repede produsele recomandate de dvs pt a-i mai putea salva!

   # 84662
   0 urează frunze verzi
   • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
    31 martie 2021

    Buna ziua, acestia sunt atacati de o specie de paduchi testosi, o situatie prezentata mai sus, intampinata si de Aleahim Acnid. Pentru combatare, se recomanda efectuarea tratamentelor recomandate anterior (atat in cazul coniferului cat si al arbustilor). In plus, in cazul coniferelor, pentru a favoriza cresterea sanatoasa, pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant specific precum: Fir Fluid, 350 ml.

    # 84677
    0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

euonymus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Euonymus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi