Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Sebastian Telecan
      12 mai 2023
      5 urează frunze verzi

      Eliminare trestie

      Buna ziua, Am o trestie extrem de invaziva care imi iese prin piatra de la gardul viu (leylandii), prin ruloul de gazon si chiar prin pietrisul din pozele atasate (in acest ultim caz am pus cea mai groasa folie agrotextila, peste care se poate intra si cu masina) insa ea continua sa apara. Cu ce tip de ierbicid sa actionez ca sa o inlatur (fara ca acesta sa afecteze leylandii sau gazonul) sau ce as putea sa fac ca sa o fac sa dispara complet?

      Va multumesc anticipat!

      O zi cat mai frumoasa,
      Sebastian

      # 164907

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      12 mai 2023

      Buna ziua, in general, combaterea acesteia este destul de dificila si nu se poate preciza modul in care va fi afectata, chiar si in cazul aplicarii unui erbicid total. Astfel, avand in vedere locurile in care este prezenta, in cazul gazonului, este indicata indepartarea manuala, intrucat va fi si el afectat de actiunea erbicidului. In ceea ce priveste trestia prezenta in zona cu pietris, respectiv in apropierea gardului viu, se recomanda administrarea prin pulverizare directa pe aceasta, a unui erbicid total, neselectiv precum Roundup Classic Pro, 1 litru, ce se dizolva in apa conform recomandarilor de pe eticheta. Aplicarea trebuie efectuata cu atentie, pentru ca solutia sa nu intre in contact cu plantele din apropiere pe care nu doriti sa le eliminati. Astfel, puteti avea in vedere utilizarea unui micronizer precum: Micronizer Jolly M5V35, acesta este dotat cu o protectie a duzei, care permite ca solutia sa fie dispersata in mod controlat pe zone bine definite.

      # 165098
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Buruieni Dicotiledonate

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi