Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Cornelia
      25 septembrie 2018
      0 urează frunze verzi

      denbrobium cu frunze uscate

      O sa revin cu fotografii pentru celelalte orhidee afectate, de acasa. As vrea sa stiu ce trebuie sa ii fac acesteia si ce ar trebui sa ii fac ca sa reinfloreasca.

      Multumesc mult,

      # 67811

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      25 septembrie 2018

      In ceea ce priveste orhideele Dendrobium, cauzele ingalbenirii frunzelor pot fi diferite: apa in exces sau lipsa udarii, alternarea perioadelor in care nu au fost udate mult timp apoi udarea din abundenta, pozitionarea acestora in lumina directa a soarelui (pot aparea arsuri pe frunze), diferentele mari de temperatura.
      Ca si sfaturi generale de ingrijire, orhideele din genul Dendrobium, trebuie pozitionate aproape de o fereastra, dar la adapost de soarele prea puternic ce le poate arde frunzele.
      Udarea trebuie sa se faca cu regularitate, folosind cantitati moderate de apa. Este indicat sa lasati substratul sa se usuce usor intre doua udari. Orhideele Dendrobium sunt epifite (in locul de origine se fixeaza in scorburile copacilor) si au radacini aeriene pe care este recomandat sa le lasati sa se usuce usor intre doua udari pentru a putea respira. Fertilizarea se face de doua ori pe luna in perioada de crestere. Aparitia cresteriilor noi (iunie-septembrie), reprezinta momentul optim pentru administrarea ingrasamintele (ajutandu-le astfel in procesul urmator de inflorire). Se pot administra ingrasaminte cu eliberare prelungita a elementelor nutritive, precum cele de la Agro (https://www.botanistii.ro/ingrasaminte/agro-cs-ingrasamant-bare-orhidee.html). In perioada de inflorire nu mai este necesara.
      In cazul plantelor mature, dupa inflorire, in intervalul iunie-septembrie este posibil sa apara noi plantute, care ulterior se pot separa (inmultire prin divizarea tufei).
      In septembrie-ianuarie are loc repausul, cand cresterea se realizeaza doar la nivelul radacinilor. In aceasta perioada este indicat ca fertilizarea sa inceteze iar numarul udarilor sa se diminueze.

      # 67816
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Orhidee

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi