Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Raluca
      23 septembrie 2021
      0 urează frunze verzi

      De ce se usucă Thuja in ghiveci?

      Bună ziua! Avem niște Thuja pe care ii ținem în ghiveci și pe care ii udam, când e cald afara cu câte 2L de apa în fiecare zi, asa cum ne-au spus cei de la Pepiniera. Pe perioada frigului la cât timp ar trebui udați și ce cantitate de apa?
      Am observat ca în ultimul timp au început sa se îngălbenească, usuce și sa le cada ramuri. Ne puteți spune, va rugam, de ce au ajuns în situația asta? Nu am pus îngrășământ deoarece cei de la Pepiniera au spus ca au pus ei și sa mai punem la primăvară. Am pus pe ghiveci hidrogranule din cauza vântului care împrăștia pământul.
      Ne puteți îndruma cu vreun tratament sau ce pași sa urmam pentru a-și reveni? Nu am vrea să-i pierdem. Mulțumim!

      # 108043

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      23 septembrie 2021

      Buna ziua, avand in vedere faptul ca plantele se afla in ghiveci, este probabil ca acestia sa sufere un stres fiziologic provocat de compactarea radacinilor, udarile frecvente si cu volume insuficiente de apa, prezenta pietrelor ce impiedica evaporarea apei si aerarea substratului.
      De moment, daca nu ii puteti planta in gradina, se recomanda inlaturarea portiunilor afectate si aplicarea unui ingrasamant pe baza de microorganisme precum AMN BonaVita, 500 ml, ce sprijina rezistenta plantelor la factorii de stres. Se dizolva 30 ml/10 L de apa si se aplica prin udare.
      De asemenea, este important sa eliminati totusi pietrisul ce acopera ghiveciul si sa udati plantele mai rar, lasand pamantul sa se usuce intre udari. Este indicat sa asigurati, mai degraba, o cantitate suficienta de apa (substratul sa fie complet saturat), la intervale mai lungi de timp (decat volume mai mici, administrate des).
      Incepand cu anul urmator, foliar, pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda aplicarea unui fertilizant special pentru conifere, Fir Fluid, 350 ml, ce asigura o crestere sanatoasa si previne carentele de elemente. Mai multe informatii despre tratamentele recomandate la conifere pe parcursul unui sezon de vegetatie sunt descrise intr-un subiect similar in comunitatea noastra: https://www.botanistii.ro/forum/informatii-despre/care-este-grila-de-tratament-intr-un-an-pentru-chiparos-leylandii/.

      # 108119
      1 urează frunze verzi
      • Raluca
        27 septembrie 2021

        Mulțumesc frumos pentru răspuns.

        # 108272
        1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi