Vezi 1 fir de răspunsuri
  • SACHELARIE DIANA
   28 ianuarie 2022
   1 urează frunze verzi

   De ce s-a uscat aceasta Abelia

   Am aceasta Abelia variegata care se usucă văzând cu ochii. Am achizitionat-o in toamna și de atunci s-a tot uscat. O ud când se usucă substratul, am pus-o la lumina. I-am pus și Yokosan și degeaba. Temperatura in camera este de 23 grade. Se mai poate face ceva?

   #116182

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   28 ianuarie 2022

   Buna ziua. Abelia este o specie de gradina, adaptata conditiilor de mediu din exterior. In cazul in care nu ati observat prezenta daunatorilor sau a unor boli, cel mai probabil uscarea acestuia a fost influentata de conditiile de mediu nefavorabile (temperaturi ridicate, umiditate atmosferica scazuta, lumina insuficienta, etc.).
   De moment, este recomandata indepartarea tulpinilor complet uscate, urmata de aplicarea prin pulverizare a unui ingrasamant foliar care intareste plantele si stimuleaza regenerarea dupa anumite conditii de stres, precum Spray Organic pentru Intarire Plante Gradina, 500 ml, aplicat conform instructiunilor de pe ambalaj. Avand in vedere faptul ca Abelia din fotografiile atasate este afectata intr-o proporte destul de mare, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acestuia pe viitor.
   In masura in care este posibil acest lucru, se recomanda amplasarea plantei intr-un loc bine iluminat si cu temperaturi mai scazute (insa nu foarte scazute, astfel incat acesta sa nu fie afectata de schimbarea brusca).
   Avand in vedere faptul ca planta este in ghiveci, iar substantele nutritive sunt limitate, este indicata aplicarea regulata a unui ingrasamant, in perioada de crestere vegetativa (primavara-toamna), precum Ingrasamant Plante Manna Bio Pflanzennahrung, 1 litru, conform indicatiilor de pe ambalaj.

   #116188
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

plante-ornamentale-interior-ingrijire
Decorative de interior
Plante Ornamentale de interior

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi