• Acest subiect are 2 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 8 mai 2021 la 21:15 de Eugen.
Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Eugen
      7 mai 2021
      2 urează frunze verzi

      De ce mare parte din fructele inca verzi se usuca si par deshidratate?

      Buna ziua!

      Va rog sa imi recomandati o solutie pentru a trata un cires Bigarreau Burlat (varsta cam 8 ani) care rodeste foarte mult, dar mai mult de jumatate din fructele (inca verzi) nu evolueaza, par ca si cum sunt deshidratate, scad in dimensiune si se ingalbenesc si / sau le apar mici pete bej.

      Aceasta se incepe cam la 2-3 saptamani dupa ce au cazut petalele florilor si au ramas fructele. Desi par absolut normale si sanatoase, cele mai multe pica galbene si deshidratate.
      Unele din cele ramase dezvolta mici pete de culoare bej si desi reusesc sa ajunga la maturitate, sunt deformate intr-un mod ciudat.

      De asemeni, ciresul este acum plin de buchetele de fructe verzi, insa frunzele lui sunt mici, par ramase in urma fata de evolutia fructelor, iar unele frnzulite deja au ingalbenit.

      Va multumesc!

      # 87570

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 mai 2021

      Buna ziua. In urma informatiilor oferite, nu se poate preciza cu exactitate problema de care sufera ciresul. Aceste simptome pot fi determinate de mai multi factori precum: atacul bolilor, daunatorilor, lipsa elementelor nutritive din sol, oscilatia temperaturilor in momentul formarii fructelor, umiditatea excesiva etc. De asemenea, poate fi si un fenomen normal numit cadere fiziologica, o triere naturala, un proces de autonormare. In urma acestui proces, raman doar fructele ce sunt mai bine dezvoltate si care au o pozitie mai buna in coroana.
      Momentan, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant precum Tree Power Plus Baum, 1 kg. Acesta ajuta la prevenirea carentelor in microelemente, imbunatateste randamentul si gustul fructelor si sprijina rezistenta plantelor la factorii de stres. Se administreaza de 1-2 ori pe sezon. Pentru controlul bolilor si al daunatorilor, se recomanda efectuarea tratamentelor preventive din vegetatie. Pentru alegerea produselor potrivite, in functie de fenofaza, va rugam sa consultati urmatoarea schema de tratament la cires (Cires - Program de tratamente).

      # 87577
      0 urează frunze verzi
      • Eugen
        8 mai 2021

        Buna ziua!
        Va multumesc pt raspuns!
        Cred ca diagnosticul este corect (lipsa unor substante nutritive in sol), pentru ca celelalte cauze mentionate de dvs. nu le-am observat.
        Am urmat tratamentele preventive impotriva bolilor si daunatorilor in toti anii. Temperatura si umiditatea nu au fost cu nimic deosebite. Un alt cires (de data asta Gemersdorf, nu Bigarreau Burlat) aflat la 5 m distanta nu e afectat de aceasta situatie.
        Voi continua cu ingrasamantul indicat.
        O zi buna!

        # 87605
        3 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Cires

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi