Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Dan
   19 decembrie 2015

   De ce crapa vinetele?

   Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa gasesc cauza pentru care vinetele din soiul Aragon,anul acesta,s-au ingalbenit si au crapat in lungul fructului.Nu s-au mai copt, desi erau bine dezvoltate.Si cele de dimensiuni reduse s-au ingalbenit.Anterior frunzele se ingalbeneau si cadeau{nu se uscau}.Am efectuat diverse stropiri dar fara rezultat.Fructele au fost compromise in proportie de 60%.In anii anteriori,la acelasi soi,cultura a fost foarte buna.Samanta a fost originala. Cu multumiri.

   #72202 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   19 decembrie 2015

   Sunt mai multe posibilitati pentru care fructele pot crapa chiar inainte de a ajunge la maturitate. Principala cauza pentru care fructele crapa este combinatia dintre temperaturile ridicate si umiditatea mare din sol impreuna cu udarea neregulata. De asemenea, prea mult ingrasamant pe baza de azot poate duce la acest efect. Se mai poate ca samanta achizitionata sa fie sensibila din punct de vedere genetic, astfel fisurarea pielitei apare inca de cand sunt verzi.
   Pentru inceput va rugam se ne precizati ce tratamente ati efectuat, cu ce solutii si in ce cantitate. S-a produs o rotatie a culturilor? Ce precipitatii au fost in zona dumneavoastra? Folositi o instalatie de irigat?

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Legume
Vinete

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Anisia Cristina Serban
  3 septembrie 2021
  Am stropit cu vertimec zebra si floramec
  0
  1
  Daniel Mocanu
  18 iulie 2021
  vinete in spatiu neprotejat, fara tratamente chimice, stropite cu macerat de urzica, irigate prin picurare la doua zile.
  1
  4
  Cosmin
  16 iunie 2021
  Va rog sa ma ajutați cu o recomandare de tratament daca se poate sau o metoda de combatere. O zi cu soare va doresc !
  0
  3
  Macovei Marian
  16 iunie 2021
  Buna ziua am vinete in solar la inceput de rod, arata bine dar au inceput sa se inmoaie sa se vestjeasca frunzele de la baza dupa care se ingalbenesc pur si simplu sint ca o carpa ,m-am uitat atent pe suprafata lor si am indentificat niste insecte f mici ,plate cu picioruse multe 4-6, albe la culoare dar cand au aparut primele frunze cu aceasta manifestare am tratat cu vetimec si laser dat tot se mai manifesta fenomenul iar insectele care le gasesc acum sint moarte. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat Multumesc
  0
  2
  Dorin
  14 iunie 2021
  Buna ziua, Pentru vinetele sădite in solar pe rânduri alaturi de roșii și ardei gras, atacate de insectele din imagine ce tratament disponibil îmi puteți recomanda? Multumesc!
  0
  1