Atac musculita galicola la mur – Lasioptera rubi

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 28 iulie 2017 la 12:08 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #14666 Răspuns
  Elena B

  Aceea este musculita galicola?

 • #14698 Răspuns
  Tom Botanistul

  Daunatorul din imagine nu este musculita galicola insa larvele prezente in lastari sunt ale unei specii de acest gen a caror larve se dezvolta in tulpinile de zmeur si mur, determinand aparita de gale (umflaturi) pe tulpina. Ati observat in anul precedent prezenta unor astfel de gale in tulpini? Ar fi recomandat ca tulpinile afectate sa fie taiate, indepartate din cultura si distruse prin ardere, pentru a evita cresterea populatiei acestui daunator in urmatorul an. Tulpinile afectate vor fructifica oricum slab.
  Adultii pot sa apara incepand cu luna mai, pana in august. In aceasta perioada se recomanda efectuarea de tratamente cu insecticide precum: Calypso (http://www.botanistii.ro/bayer-calypso-480-sc-20-ml.html), Katare Zeon (http://www.botanistii.ro/syngenta-karate-zeon-50-cs.html), Actara (http://www.botanistii.ro/syngenta-actara-25-wg.html). Tratamentele se aplica la intervale de 7-10 zile, alternand produsele intre ele.
  In acest moment este foarte important sa indepartati tulpinile purtatoare de larve si sa le distrugeti.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">