• Acest subiect este gol.
Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Anonim
   28 noiembrie 2016

   cum mut o kalanchoe in alt ghiveci?

   Cum mut o Kalankhoe in alt ghiveci?E prima data cand mut o floare in alt ghiveci si nu vreu sa-i rup radacina sau altceva.
   Multumesc .

   #79784

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   29 noiembrie 2016

   Pentru Kalanchoe nu este tocmai potrivit momentul pentru schimbarea ghiveciului. In urmatoarea perioada, ar trebui ca planta sa infloreasca. De regula, schimbarea ghiveciului si, dupa caz, a pamantului, se realizeaza primavara. Schimbarea ghiveciului se realizeaza doar daca este necesar, atunci cand spatiul din acesta devine neincapator pentru sistemul radicular. Asta se poate vedea cand radacinile plantei deja ies prin gaurile de scurgere ale ghiveciului sau, daca nu sunteti sigur, se tine planta usor inclinata si, cu atentie, se scoate ghiveciul. Daca vedeti ca radacinile au atins peretele ghiveciului si au luat forma acestuia, atunci da, este cazul sa shimbati ghiveciul. Cumparati un ghiveci putin mai mare dar nu cu mult, deoarece un ghiveci prea mare creaza un dezechilibru plantei, aceasta concentrandu-se pe dezvoltarea sistemului radicular in detrimentul partii vegetative. Inainte de a pune planta in noul ghiveci, desfaceti o parte din pamantul vechi, astfel incat sa desfaceti radacinile care au luat forma ghiveciului (balotul de pamant nu trebuie sa-si pastreze forma). Radacinile se fasoneaza, dupa care planta se aseaza in noul ghiveci si se completeaza cu pamant, atat in partea de jos cat si lateral. Aceasta procedura de schimbare a ghiveciului se aplica la toate plantele. Succes!

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

cum mut o kalanchoe in alt ghiveci? Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Kalanchoe

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Andreea Ciurescu
  18 noiembrie 2021
  De ce se usuca frunzulitele noi si ramurele la Kalanchoe? Comunitatea BotanistiiDe ce se usuca frunzulitele noi si ramurele la Kalanchoe? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, am și eu doua Kalanchoe, iar una dintre ele are probleme cu noile frunzulițe se usucă și sunt crocante, apar altele, cresc un pic apoi se întâmplă același lucru; iar ramurele sus sunt un pic maronii și le-au văzut toate frunzele. Plantele sunt ținute la geam, pământ nisipos și sunt udate o data- de doua ori pe săptămână, în funcție de cum arată pământul. Am observat asta de când a început sezonul rece. Am atașat doua poze, sper sa va ajute. Va mulțumesc anticipat.
  0
  1
  Trimite
  Cristina Manda
  17 octombrie 2021
  Kalanchoe – cum pot scapa de daunatori? Comunitatea Botanistii
  Buna seara! Cum pot trata ?
  2
  1
  Trimite
  Maria
  19 august 2021
  Ingrijire kalanchoe Comunitatea Botanistii
  Am primit această plantă și aș vrea să știu ce este, dar și cum se îngrijește cel mai bine.
  0
  1
  Trimite
  Alex
  31 iulie 2021
  Cum pot salva kalanchoe cu frunze ofilite și trunchiul gol ? Comunitatea BotanistiiCum pot salva kalanchoe cu frunze ofilite și trunchiul gol ? Comunitatea BotanistiiCum pot salva kalanchoe cu frunze ofilite și trunchiul gol ? Comunitatea Botanistii
  Bună ziua, Am găsit o kalanchoe căreia i s-au ofilit aproape toate frunzele și acum are trunchiul gol. Doresc sa aflu dacă mai pot sa o salvez cumva. Am schimbat curând pamantul cu unul de plante universal. Pământul rămâne deobicei foarte mult umed după ce îl ud. Câteodată chiar și o săptămână. Procesul de degradare a început sa se vadă de la frunze care au început sa se îngălbenească de la vârf și ușor au căzut toate. Culoarea trunchiului original s-a înnegrit ușor. Am atașat și poza cu drenajul ghiveciului. Cum ar trebui sa o ud? La început am lăsat-o într-o farfurie cu apa ca să își ia ea singura atunci când are nevoie. Ar trebui sa aștept pana se usucă pământul de tot pana jos la ghiveci pana când sa o ud din nou?
  0
  1
  Trimite
  CARMEN
  5 ianuarie 2021
  kalanchoe cu frunze ofilite Comunitatea Botanistiikalanchoe cu frunze ofilite Comunitatea Botanistii
  BUna ziua Am acest kalanchoe care se vede din cele doua poze care au fost facute la diferenta de cateva zile ca se simte din ce in ce mai rau. Nu imi dau seama ce problema are. Frunzele se ingalbenesc/maronesc inspre varf. In locul unde s-au maronit ele sunt casante. Este asezat pe pervazul unei ferestre. Nu are daunatori si in aceasta perioada a anului nu am folosit deloc ingrasamant. Pamantul este usor umed la suprafata. Atunci cand am udat a fost in farfurie iar surplusul dupa ceva timp l-am aruncat. Poate imi dati o idee ca sa il mai pot salva. Va multumesc.
  3
  5
  Trimite