Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Simion Stefan Alexandru
      17 noiembrie 2021
      5 urează frunze verzi

      Cum ingrijesc un brad din mediul natural in ghiveci ?

      Buna ziua! Pe data de 30 octombrie am fost in jud.Vrancea intr-o zona de munte cu numele Greșu, am luat un puiet de brad cu putin pamant pe care ulterior l-am luat acasa in Bucuresti, neavand pamant de conifere am pus, l-am pus intr-un ghiveci cu pamantul lui la radacina, si peste am adaugat pamant universal de flori, as dori sa stiu daca ar trebui sa ii cumpar pamant de conifere de la magazin, sa ii scot pamantul de flori din ghiveci si sa ii pun pe cel de conifere pastrandu-l pana in primvara pana la plantarea in gradina din fsta blocului. Daca da, as vrea sa stiu ce cantitate de apa si de cate ori ar trebui pusa, eventual daca trebuie urmat si de pulverizarea acelor pentru prospetimea lui ? Stiind ca perioada propice pentru plantare este septembrie-octombrie cam pana la inghet, as dori sa stiu daca mi-ati recomanda sa il plantez acum in luna noiembrie vremea mentinandu-se acceptabila pentru plantare sau sa il pastrez in ghiveci si ingrijindu-l pana in primavara?

      # 112248

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      17 noiembrie 2021

      Buna ziua, avand in vedere informatiile furnizate, precum si starea acestuia, daca temperaturile va permit, este mai indicata plantarea (Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali) in gradina, in aceasta perioada. La plantare, se recomanda si administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii solului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantei la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml. Ingrasamantul se dizolva dupa doza recomandata (50 ml/10 L apa) si se administreaza intr-o cantitate de apa egala cu cea folosita in mod obisnuit la o udare, astfel incat apa sa se infiltreze in sol, dar sa nu balteasca. Se pot efectua 1-2 tratamente la interval de 10 zile. Totodata, pentru ca plantarea sa se realizeze cu succes, este foarte important de mentionat ca in cazul coniferelor, un aspect esential in reprezinta plantarea cu balot de pamant pe radacina, precum si starea sistemului radicular (sa fie bine dezvoltat, fara afectiuni, pentru a putea sustine cresterile vegetative din timpul perioadei de vegetatie), de aceea, in functie de aceste considerente, nu se poate preciza exact cum va evolua situatia pe parcursul urmatorului sezon (de cele mai multe ori, in astfel de situatii, brazii nu un procent ridicat de prindere).

      # 112262
      0 urează frunze verzi
    • Simion Stefan Alexandru
      18 noiembrie 2021

      Am inteles, deci ar fi preferabil sa il transplantez in gradina. Insa ideea este ca trebuie sa ii cumpar pamant de conifere corect ? Apoi trebuie pus si ingrasamant. Care ar fi sansele de supravietuire intre a rezista in ghiveci pana in primavara si a-l transplanta in gradina ? Si inca o intrebare, de cate ori ar trebui sa il ud atat in ghiveci cat si in gradina daca il voi transplanta ? Si ce cantitate ar fi necesara ?

      # 112270
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      18 noiembrie 2021

      In situatia bradutului dumneavoastra, cele mai indicate sfaturi sunt cele oferite mai sus. Asadar, pentru sanse cat mai mari de prindere si crestere sanatoasa a acestuia, se recomanda plantarea in aceasta perioada si urmarea sfaturilor mentionate. Ca substrat, daca nu dispuneti de unul special, puteti opta pentru Substrat de gradina 20 litri sau Turba, 20 litri, amestecata cu solul din gradina. In privinta udarii, nu se pot mentiona cantitati sau intervale standard, intrucat este o lucrare ce depinde de factorii externi (drenajul solului, precipitatiile, umiditatea aerului, umiditatea solului, temperatura). Dupa plantare, este important sa mentineti solul reavan, iar dupa aclimatizarea bradului, sa lasati solul sa se usuce usor intre udari.

      # 112282
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

brad-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Brad

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi