Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Bianca
      22 iunie 2021
      0 urează frunze verzi

      cum ingrijesc gradina de legume – frunze rasucite si musculita neagra

      Sunt Bucuresteanca „get beget” dar mi s a activat de 2 ani „taranul”din mine…. sunt in al 3 lea an cand incerc sa am gradina mea de legume…pana acum sunt multumita…vecinii chiar ma apreciaza, cu toate ca ma ocup de ea doar sambata si duminica… problema ar fi : musculita neagra si frunzele rasucite…si anul trecut am avut aceeasi problema…dar intr un final a fost bine va atasez cateva poze. Ps :rasad cumparat de la profesionisti, vidra, tratamente respectate preventiv,in plus mospilan si decis dar….multa ploaie….acum ultimul tratament duminica cu : decis,cabrio top si siapton. Mulumesc

      # 92925

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 iunie 2021

      Buna ziua, in general, simptomele de rasucire a frunzelor la tomate reprezinta un stres fiziologic, indusi de diversi factori precum: caldura excesiva, rata mare de transpiratie, aprovizionarea deficitara cu apa si nutrienti. In aceste conditii, plantele isi rasucesc frunzele pentru a micsora suprafata foliara, limitand pierderea apei prin procesul de evapo-transpiratie. De aceea, este important ca acestea sa fie aprovizionate corespunzator cu apa si nutrienti (in special, potasiu, calciu si magneziu). Astfel, pentru a asigura o fertilizare echilibrata, se recomanda aplicarea periodica, prin udare, a unui ingrasamant organic, special formulat pentru cerintele nutritionale ale legumelor: Ingrasamant Organic Legume Gemusezauber, 350 ml. In plus, acesta poate fi administrat tuturor legumelor pe care le detineti.
      In ceea ce priveste musculitele negre, cel mai probabil va confruntati cu o specie de afide (Aphis fabae), forma inaripata. Daca acestea mai sunt prezente in urma aplicarii tratamentelor mentionate, pentru combatere afidelor, precum si a unui spectru larg de daunatori, in functie de evolutia atacului, se recomanda efectuarea tratamentelor, la interval de 7-10 zile, cu un insecticid biologic, precum: Antario, 100 g. Se dizolva 10 g/10 L apa si se aplica prin pulverizare foliara. Timpul de pauza de la efectuarea ultimului tratament si pana la recoltare este de 4 zile.
      In plus, pentru a depista din timp prezenta daunatorilor (musculite, afide etc.) si pentru a putea aplica astfel un tratament, inca din faza incipienta a atacului, se recomanda utilizarea unei capcane adezive precum Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul special.

      # 92993
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

tomate-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tomate, Rosii

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi