Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Bunul
   21 august 2021

   cum elimin plosnitele de pe ardeiului iute?

   Ce puteti sa-mi spuneti despre “capusa ardeiului iute”? Alta denumire n-am, nu am gasit niciunde… Cum o starpesc?

   #104191 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   23 august 2021

   Buna ziua, dupa morfologie, insecta din fotografia atasata este o specie de plosnita, aflata intr-un stadiu incipient de dezvoltare. Astfel, pentru combatere, se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile, cu un insecticid ce are in spectrul lui de combatere si plosnitele, omnologat pentru cultura ardei: Mospilan 20 SG, 3 g. Timpul de pauza de la efectuarea ultimului tratament si pana la recoltare (consum) este de 3 zile.
   Totodata, pentru a depista din timp prezenta daunatorilor si pentru a putea aplica astfel un tratament, inca din faza incipienta a atacului, se recomanda utilizarea unei capcane adezive precum Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul special.
   In plus, pe viitor, daca ardeii sunt in ghiveci, pentru a stimula cresterea sanatoasa, se recomanda administrarea periodica a unui ingrasamant organic, special formulat pentru cerintele nutritionale ale legumelor in ghiveci: Ingrasamant Lichid Organic Legume de Ghiveci, 350 ml.

   • Bunul
    24 august 2021

    Buna ziua. Va multumesc mult pentru ajutor! Am uitat sa specific ca unii ardei, in special cei ajunsi la maturitate (rosii) sunt ciuruiti de trompele acestor plosnite. Mai prezinta siguranta la consum?

    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
     24 august 2021

     Buna ziua. Fructele atacate isi pierd calitatile organoleptice, capatand un gust neplacut din cauza salivei pe care insecta o injecteaza.

     • Bunul
      24 august 2021

      Buna ziua. Multumesc frumos pentru raspunsul prompt.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Legume
Ardei, Gogosari

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Alin
  2 septembrie 2021
  Buna ziua de cateva zile am observat la ardeii din solar ca au inceput sa se ofileasca, ce pot sa le fac sa ii salvez cu ce se poate trata?
  0
  1
  Deacu Oprel
  9 august 2021
  Plantaei i-au fost aplicate foliare precum nutrilife, orriva top, insecticide precum mospilan și vertimec și îngrășăminte precum calciu și verasol.
  1
  1
  Luca
  30 iulie 2021
  Gogoșarii sunt plantați într-un minisolar. De o săptămână am observat că gogoșarii (câțiva) au început să se îmbolnăvească.Irigarea e prin picurare și au și plasa de umbrire. Chiar nu stiu ce boală ar avea și care ar fii tratamentul. Țin să menționez că sunt într-un solar…
  0
  1
  Marcel Berbecar
  24 iulie 2021
  Primul etaj au facut gogosari iar la urmatoarele dupa ce cade floarea la gogosarii inca f. mici se ingalbeneste si se usuca codita iar apoi cade. Precizez ca asta se intampla la un singur soi din cele 3 pe care le am in solar. Au fost tratati si fertilizati la timp conform calendarului de tratamente de pe botanistii.
  0
  1
  Mardale Toma Valentin
  12 iulie 2021
  Bună ziua! Ardeiul are niște pete de culoare mai inchisa pe frunze. Ele sunt mult mai proeminente pe dosul frunzei și sunt vizibile dimineața când sunt picături de apa pe planta. Pe deasupra mai cad și flori și fructele mai mici. Cu ce pot sa tratez? Ultimul tratament a fost făcut cu melody compact. Multumesc
  0
  3