Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Prichindel Maria
   26 aprilie 2017

   Cu ce substante se pot trata semintele de pepeni?

   Buna dimineata.
   As vrea sa ma ajutati cu un tratament pe care sa-l pot cumpara de la magazinele de fitosanitar pentru samanta de pepene verde si pepene galben pentru ca se apropie in curand semanatul.
   Va multumesc!

   #71006

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul
   28 aprilie 2017

   De exemplu, semintele de pepeni se tratateaza termic prin imabaierea in apa calda la 50 de grade, timp de 20 de minute, pentru prevenirea imbolnavirii de cladosporioza si antracnoza.
   Semintele de pepeni se mai pot trata in solutie de Zeama Bordeleza (Bouille Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g), 2 g la 10 litri apa, timp de 10-15 minute. Semintele se introduc in saci de plasa si se imerseaza in solutie.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Cu ce substante se pot trata semintele de pepeni? Comunitatea Botanistii
Legume
Pepeni

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Daniel P.
  18 iunie 2021
  cum tratez pepenii cu pete pe frunze? Comunitatea Botanistiicum tratez pepenii cu pete pe frunze? Comunitatea Botanistiicum tratez pepenii cu pete pe frunze? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, ma puteti ajuta cu un tratment pentru cultura de pepeni? De cateva zile au aparut pete pe frunze si nu stiu ce boala este si ce fungicid trebuie sa aplic.
  0
  1
  Trimite
  Artur
  29 iulie 2020
  Buna ziua. Am sadit pepeni verzi. Au crescut bine. Au fructe si ca marul( marime) si mai mari,dar am observat ca multe fructe se ofilesc ajungand ca nuca si mai mici. Ce problema poate sa fie
  0
  3
  Trimite
  Alina V.
  2 iulie 2020
  Pepeni galbeni – cancer bacterian Comunitatea BotanistiiPepeni galbeni – cancer bacterian Comunitatea BotanistiiPepeni galbeni – cancer bacterian Comunitatea BotanistiiPepeni galbeni – cancer bacterian Comunitatea Botanistii
  Va rog sa ma ajutati! Nu stiu ce poate fi este vorba de pepeni galbeni altoiti.
  0
  2
  Trimite
  Gabi Caminoc
  19 iulie 2018
  Pepeni cu pete circulare galbene pe fruct Comunitatea Botanistii
  Cu ce pot trata?
  0
  1
  Trimite
  Anastasia
  17 iulie 2017
  Pepeni cu frunze stranse Comunitatea BotanistiiPepeni cu frunze stranse Comunitatea BotanistiiPepeni cu frunze stranse Comunitatea BotanistiiPepeni cu frunze stranse Comunitatea Botanistii
    Buna ziua! Referitor la recomandarea dumneavoastra tin sa precizez ca am dat cu un insecticid un fungicid si un ingrasamant cu 5 zile in urma fotografiilor pe care le atasez..intrucat am observat dupa aceasta stopire ca frunzele din centurl cuibului se strng se "chircesc". Rugamintea mea este daca mai pot da cu ceva avand in vedere ca am stropit doar cu 5 zile in urma si cu ce anume pot da daca este cazul. Ca si cultura tin sa precizez ca este foarte sensibila ..se vindeca de ceva si apare alta boala. In vecinatate am 50 de fire de rosii si 15 de ardei gras care pare a fi si ele afectate . Rosiile au frunza rasucita indiferent de stropire si udare...si ardeii au frunzele de la baza galbene. Pentru mine prioritare sut pepenii...ce anume sa fac cu ei..:-)! Multumesc pentru sfat!
  1
  1
  Trimite