Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Ema Bratu
   17 septembrie 2021

   Cu ce pot trata fainarea la goji?

   Buna ziua! Frunzele la goji sunt pline de fainare. Cu ce il pot trata? Se mai pot consuma apoi? Are deja fructe formate si flori. Multumesc!

   #107485

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   20 septembrie 2021

   Buna ziua, din pacate, in catalogul nostru de produse nu se regaseste un fungicid omologat pentru combaterea fainarii la goji (si nu avem informatii despre existenta unor astfel de fungicide pe piata), ci produse omologate doar pentru anumiti arbusti fructiferi (Topas 100 EC, 3 ml sau Luna Sensation 500 SC, 10 ml). De aceea, daca veti aplica un produs ce prezinta totusi omologare pentru ceilalti arbusti fructiferi nu se cunoaste perioada de remanenta a acestuia in planta si modul in care va influenta timpul de pauza de la efectuarea ultimului tratament si pana la recoltarea fructelor (specificat de catre producator, doar in cadrul culturilor omologate).

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Cu ce pot trata fainarea la goji? Comunitatea Botanistii
Arbusti
Goji

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Gabriela
  30 iulie 2021
  Tratament nu am facut de niciun fel ,pentru ca este primul an.I.am achizitionat in primavara din Dedeman.va multumesc anticipat pentru rasuns.sper sa ma indrumati si la un tratament.
  0
  1
  Trimite
  Razvan Cristea
  22 iunie 2020
  boala la fructele de goji Comunitatea Botanistii
  Bună ziua! Am în grădină plantat din semințe un arbist de goji de câțiva ani. În fiecare an îi apăreau pe frunze niște pete maronii, se îngălbeneau cu timpul și cădeau oarecum prematur (începând de la tulpină spre ramuri). În ultimii doi ani l-am stropit pentru mană și făinare ca pe restul pomilor fructiferi din grădină, deși am auzit că indicat ar fi să se aplice aceleași tratamente care se aplică roșiilor. În prezent frunzele sunt în mare parte ok, însă problema principală pt. care am și scris această postare o reprezintă fructele acestuia. An de an fructele ajung la maturitate, și pănă să apuc să le culeg, se întâmplă exact ce se poate vedea în poza atașată. În prezent, toate fructele din arbust (și sunt multicele) sunt aproape coapte și stricate. Care e motivul? Vreo boală, ceva insecte?
  0
  1
  Trimite