Am un covor de lana tesut de bunica mea cu dimensiunile cam 2*3 metri. Am fost plecata din tara si cand m-am intors am constatat cu oroare ca a fost infestat cu molii. Ambele fete sunt pline de matasea asta pe care o lasa larvele, iar partea de jos care era acoperita de un raft este complet mancata. Lunile astea nu am avut caldura in casa si cred ca au hibernat, dar acum vad larvele cum au inceput sa se miste.
Am citit un pic pe ici pe colo despre solutii si am cateva intrebari:
1. As vrea sa il dau jos sa il aspir bine pe ambele parti. Aveti vreun produs care se poate aplica pentru a omora larvele care nu ies la prima aspirare?
Si tot in legatura cu asta, recomandati eventual o spalare profesionala sau este suficienta aspirarea?
2. Am vazut ca recomandati folosirea produsului Solfac Automatic Forte NF, 150 ml pentru camera. Acesta omoara si larvele sau doar moliile adulte?
Si tot in legatura cu asta, apartamentul meu este de 45 m2, respectiv o camera, baie, bucatarie. Daca vreau ca aerosolul sa ajunga si in bucatarie, de exemplu, ar trebui sa iau doua ? Sau pentru ce suprafata se recomanda?
Buna ziua. Pentru combaterea moliilor textile se recomanda utilizarea unui insecticid precum: i55 Cimetrol Super EW, 100 ml, aplicat prin pulverizare pe covor, conform recomandarilor de pe eticheta. Cu aceasta solutie pulverizati toate zonele unde acestea s-ar putea ascunde. Imediat dupa tratamentul prin pulverizare este indicata aplicarea unui insecticid fumigator precum i7.2 Dobol Fumigator, 10 g, in fiecare camera. Acesta va irita moliile, le va face sa iasa din ascunzatori si astfel vor intra in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati adultii si larvele.
Dupa 7-10 zile se recomanda efectuarea celui de-al doilea tratament cu un insecticid precum Cytrol Forte WP, 20 g, prin pulverizare, conform indicatiilor de pe eticheta produsului, ulterior este indicata si aplicarea unui insecticid fumigator precum Solfac Automatic Forte, 150 ml, in fiecare camera, conform recomandarilor de pe eticheta.
Dupa fiecare tratament, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa aspirare.
Ulterior, pentru monitorizarea si controlul acestora puteti utiliza si capcane, precum CatchMaster 814CM, molii textile, set 2 bucatisauMaxlure, molii textile.
Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?În momentul în care apare un răspuns nou despre acest subiect, îți vom trimite o notificare prin email.
✕
Filtrează
Alfabetic
Sortare
Discuție nouă
Despre Molii textile
Întreabă-mă orice, de la sfaturi simple de udare și fertilizare până la soluții pentru combaterea dăunătorilor. 🌱🐞
Citește și participă la discuții despre Molii textile