Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Gabriela
      20 iulie 2023
      2 urează frunze verzi

      Coacaz, recomandari tratamente impotriva afidelor si furnicilor

      Buna ziua,

      Va rog sa imi recomandati o solutie de stropit arbustii de coacaze rosii si negre impotriva afidelor si a furnicilor. Au inceput sa fie napaditi de furnici, la frunze. Nu stiu daca solutiile impotriva furnicilor se pot aplica pe plante. Arbustii au fost plantati in primavara si sunt foarte tineri.
      As mai dori o recomandare de solutie impotriva buruienilor din gazon (cred ca este pir) si o solutie impotriva limacsilor.
      Va multumesc frumos.
      O zi frumoasa!

      # 177678

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 iulie 2023

      Buna ziua. Furnicile nu ataca plantele, prezenta lor este cauzata de substanta eliberata de afide, numita si “roua de miere”, care contine zahar in compozitie si care atrage furnicile. Pentru a indeparta si furnicile de pe plante, este indicata combaterea afidelor. In catalogul nostru de produse, un insecticid impotriva afidelor, care poate fi folosit la cultura de coacaze, este Fizimite, 1 litru, care se aplica prin pulverizare uniforma pe plante, in doza de 10 ml/10 L apa. Se pot efectua mai multe tratamente, la interval de 7-10 zile. Este important sa efectuati tratamentele dimineata devreme, atunci cand temperaturile nu sunt foarte ridicate.
      In cazul buruienilor din gazon, in catalogul nostru de produse, singurul erbicid selectiv pentru gazon care combate buruienile monocotiledonate anuale (cu frunza ingusta) este Foxtrot 69 EW, 100 ml, care se aplica prin pulverizare, in doza de 50 ml/10 L apa. Pirul este o buruiana monocotiledonata perena cu o radacina bine dezvoltata in sol. De aceea, eficacitatea erbicidului este foarte mult influentata de conditiile de mediu, precum si de gradul de dezvoltare a buruienilor.
      Erbicidul se poate aplica dimineata devreme, atunci cand temperaturile nu sunt ridicate, pe vreme calma (fara vant) si fara conditii de precipitatii, iar o zi dupa aplicarea acestuia nu se uda gazonul.
      Impotriva limacsilor se poate administra un moluscocid sub forma de granule, precum Arion PRO 3G, 150 g sau sub forma de gel, precum: Gel Bio Plantella, 1 litru, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta.

      # 177710
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

coacaz-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Coacaz

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi