Cireș bolnav cu frunzele galben rosiatice

Acest subiect conține 4 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Cristina 18 mai 2016 la 1:00 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 4 Răspunsuri
 • #5991 Răspuns
  Cristina

  Bună seara, am un cireș de 5 ani care nu a fost bolnav,insa anul acesta mai exact de o săptămână are frunzele lăsate, nu are dăunători sau pete pe frunze. Care este cauza, se poate trata? Mulțumesc!

 • #6034 Răspuns
  Tom Botanistul

  Pare a fi atacul unei boli, Patarea frunzelor (Blumeriella jaapii). In unele locuri se observa deja unele pete. Varfurile rosiatice pot fi din cauza temperaturilor scazute. Insa, intrucat fructele se apropie de coacere, daca se aplica un fungicid, perioada de pauza pana la consum este destul de mare. Astfel, dupa culegerea fructelor, daca simptomele se agraveaza, se va interveni cu fungicide ca Bravo (http://www.botanistii.ro/syngenta-bravo-500-sc.html) sau Score (http://www.botanistii.ro/syngenta-score-250-ec.html).

 • #6386 Răspuns
  Cristina

  Fructele par parguite, sunt asa din cauza bolii, boala s a agravat, mai sunt cateva frunze in copac in curand va muri nu cred ca se mai poate salva. Mai are sens sa mai aplic vreun tratament?

 • #6398 Răspuns
  Tom Botanistul

  Daca s-au cules fructele se poate aplica tratamentul, deoarece poate stopa evolutia bolii. De asemenea, in toamna pomul se va tunde, apoi se vor efectua stropirile inainte de intrarea in iarna, iar anul urmator pomul isi poate reveni.

 • #6424 Răspuns
  Cristina

  Ok, multumesc ,il voi trata cu ce mi-ati spus.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">