• Acest subiect are 8 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 9 mai 2023 la 12:10 de Popa.
Vezi 7 fire de răspunsuri
    • Mindricel Alex
      13 aprilie 2020
      1 urează frunze verzi

      Chamaecyparis Columnaris uscat de la baza

      Va multumesc pentru raspuns.
      1. „De asemenea, va rugam sa ne precizati cand s-a realizat plantarea”
      Plantarea s-a realizat la sfarsitul saptamanii trecute.
      2. ” coniferele au fost achizitionate cu balot de pamant la radacina sau nu?”
      Plantele au fost achizitionate in ghiveci, in care exista pamant (un pamant mai nisipos). In momentul scoaterii din ghivecei, la unele plante a ramas balot, la altele s-a sfaramat(ramand radacina libera), pamant pe care l-am amestetcat cu cel de gradina. La una dintre plante, radacina a fost foarte taiata(aceasta fiind prima care s-a uscat), insa observ ca incep si cele cu radcina mare sa sufere aceleasi simptome.

      # 56993

      8 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      13 aprilie 2020

      Buna ziua, in primul rand este foarte important modul in care s-a realizat plantarea, din imaginile atasate se observa ca arborii au o varsta matura. Este important ca exemplarele de conifere sa se planteze cu balot de pamant pe radacina, iar sistemul radicular sa fie bine dezvoltata, proportional cu varsta arborelui si cu partea vegetativa. Daca sistemul radicular nu este dezvoltat corespunzator sau radacinile au fost fasonate sever inainte de achizitionare, exista posibilitatea ca la o perioada de timp dupa plantare, arborele sa inceapa sa se usuce ireversibil, fara a exista un motiv evident.
      Mai multe informatii despre plantare gasiti in articolul urmator – Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali.
      In acest moment, este indicat sa eliminati partile uscate, acestea nu isi vor mai reveni. Se recomanda aplicarea unui fertilizant care sa stimuleze dezvoltarea radacinilor si sa imbuntateasca absorbtia nutrientilor, precum Razormin (Razormin, 250 ml), aplicat prin udare in doza 30 ml/ 10 l apa. Se pot efectua doua-trei tratamente cu Razormin la interval de 10-14 zile intre ele.

      # 56997
      0 urează frunze verzi
    • Alex Mindricel
      13 aprilie 2020

      Va multumesc pentru raspunsul prompt. Imi puteti spune, va rog, care ar fi doza de fertilizant per planta? Trebuie udata intreaga planta, sau doar la radacina? De asemenea, am aplicat ingrasamant pentru conifere in forma de granule. Influenteaza cu ceva, sau pot fertiliza acum?

      # 56998
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      13 aprilie 2020

      Buna ziua, Razormin se va aplica prin udare la radacina si se poate administra in conditiile actuale. Doza pe planta se va calcula in functie de cantitatea de apa necesara pentru fiecare planta. Mai exact, daca o planta are nevoie de 3 litri de apa pentru udarea, vor fi necesari 9 ml de Razormin dizolvati in acea cantitate/planta. Ca informatie generala, fertilizarea cu ingrasaminte specifice se recomanda sa se faca dupa ce planta s-a adaptat cu noul mediu, adica la cel putin 2-3 saptamani dupa plantare.

      # 56999
      0 urează frunze verzi
    • Alex Mindricel
      14 aprilie 2020

      Buna ziua,
      Am comandat 2 sticlute din produsul recomandat de dumnevoastra, Razormin, insa as mai avea o intrebare. Imi puteti recomanda, va rog, o cantitatea necesara de apa pentru un chiparos de dimensiunea celor din pozele trimise( inaltime cca 180 cm) .

      Va multumesc.

      # 57000
      0 urează frunze verzi
      • Popa
        9 mai 2023

        Buna ziua!

        Ati reusit sa salvati plantele? Am si eu acceasi situatie si ma tem ca le voi pierde.

        # 163920
        0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 aprilie 2020

      Buna ziua, cantitatea de apa necesara poate fi influentata de gradul de aprovizionare al solului cu apa. In principiu, pentru un arbore de varsta medie ar putea fi necesari 5-10 l apa (uneori, mai mult), in functie de cele mentionate anterior.

      # 57001
      0 urează frunze verzi
    • Bogdan DULMAN
      22 aprilie 2020

      Buna,
      Ma puteti ajuta c-un sfat pentru afectiunea acestui Cupresus macrocarpa ?
      Multumesc.

      # 57002
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 aprilie 2020

      Buna ziua, se recomanda eliminarea, pe cat posibil a partilor uscate, apoi se vor efectua tratamente cu fungicide precum Dithane (Dithane M 45, 20 g ), in doza 20 g/ 10 l apa si Funguran OH 50 WP, 300 g, in doza 30 g/ 10 l apa. Se recomanda efectuarea a doua-trei tratamente, precum si alternarea produselor la 5-7 zile. Mai exact, primul tratament se va efectua cu Dithane, apoi la 5-7 zile se va aplica Funguran. Daca este necesar, la 5-7 zile dupa cel de-al doilea tratament, se va aplica si un al treilea tratament, de data asta cu Dithane.

      Este important ca in momentul in care se realizeza udarea, apa sa nu ajunga pe frunzisul plantei, iar la nivelul plantei sa se realizeze o circulatie a aerului corespunzatoare.

      De asemenea, este indicat sa administrati si un fetilizant care sa stimuleze dezvoltarea radacinilor, precum si a capacitatii de extractie a elementelor nutritive din sol, precum BlackJak (BlackJak, 100 ml ), aplicat prin udare in doza 25 ml/ 10 l apa. La 7-10 zile dupa efectuarea tratamentelor, se poate utiliza un ingrasamant foliar, precum Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml), aplicat prin pulverizare in doza 25 ml/ 10 l apa, care contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului. Este indicata repetarea administrarii acestui ingrasamant pe parcursul perioadei de vegetatie.

      # 57004
      0 urează frunze verzi
Vezi 7 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Arbori si arbusti coniferi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi