• Acest subiect are 2 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 8 mai 2021 la 08:06 de Cezar Blanaru.
Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Cezar Blanaru
      7 mai 2021
      3 urează frunze verzi

      Ce pot face pentru a ajuta radacinile mai mult la orhidee

      Am primit cadou 6 orhidee de casa noua. Una dintre orhidee era intr-un stadiu avansat de degradare si avea trei pui. Am separat puii (doi au fost replantati si tinuti cu o sticla pe cap. Unul e tinut in apa cu frunzele scufundate pentru ca nu are radacini) dar planta mama continua sa se degradeze. Alte trei orhidee sunt in ghivecele originale si nu doresc sa le transplantez pana nu le fac un tratament corect radacinilor. Si doua au inceput sa faca tije noi de inflorire, semn ca le merge bine in noua casa. Ce pot face pentru puiul fara radacini, pentru puii replantati si pentru planta mama care moare incet dar sigur?

      # 87506

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 mai 2021

      Buna ziua. Portiunea introdusa in apa nu va forma radacini, insa in cazul puilor replantati, se recomanda administrarea unui ingrasamant natural care sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantelor la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml. Poate fi administrat prin udare, in doza de 5 ml/1 L de apa. Se recomanda efectuarea a 2-3 tratamente, la interval de 10-14 zile.
      In cazul plantei mama, puteti avea in vedere efectuarea unui tratament cu un fungicid precum Topsin 70 WDG, 10 g, in doza de 10 g/10 L apa, aplicat prin udare.
      De asemenea, pentru mentinerea generala a sanatatii, regenerarea si protectia orhideelor, se poate avea in vedere administrarea unui ingrasamant special precum Orhidee NT, 500 ml, aplicat prin pulverizare foliara. Aplicarile se pot repeta la aproximativ o saptamana.
      Pentru o dezvoltare corespunzatoare a orhideelor, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice, detaliate in articolul nostru (https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-flori-orhidee/).

      # 87561
      0 urează frunze verzi
      • Cezar Blanaru
        8 mai 2021

        Va multumesc pentru raspuns! Voi respecta recomandarile dvs. Deja am comandat produsele recomandate. Numai bine!

        # 87617
        1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Orhidee

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi