Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Diana G
      11 martie 2023
      4 urează frunze verzi

      Cactus – radacina mucegaita

      Buna ziua, am aceasta planta de aproximativ 3 ani. A fost pastrata si ingrijita in exact aceleasi conditii, fara schimbari in perioada recenta. A fost udata la aprox 2 saptamani si nu i-au fost administrate ingrasaminte. De cateva zile am observat ca are radacina mucegaita, asa am ajuns sa constat ca nici pamantul nu era adecvat pt ca retinea umezeala. Am taiat corpul principal pt a elimina partea deteriorata si am l-am lasat sa se cicatrizeze dar acum constat (dupa 3 zile) ca mucegaiul a continuat sa urce. Am taiat si mai mult dar tot nu cred ca este de ajuns. Ii pot aplica tratament acum pe baza sau doar dupa ce plantez in stratul intermediar de nisip? Mai pot face ceva pt a-l salva? Va multumesc

      # 156478

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Marian
      11 martie 2023

      Salut. Din ce vad in fotografii, cauza care a dus la deteriorare, este excesul de umiditate. Cactușii se udă de regulă doar pentru a păstra substratul ușor umezit, iar pe perioada iernii, între udări, substratul trebuie să se usuce complet. Consider ca pentru salvarea lui va trebui să-l multiplicați vegetativ. Asaca va trebui sa pregatiti cateva ghivece cu substrat alcatuit din 2 parti nisip si o parte Turba, 20 litri. In ghivece infigeti ramurele desprinse din tulpina principala si daca doriti, puteti sa inmuiati partea care ajunge in substrat, in Folpan 80 WDG, 15 g. Puteți înfige mai multe crenguțe într-un ghiveci. Udati putin prin pulverizare si puneti-le intr-un loc luminos dar ferit de razele soarelui. Repetați pulverizarea la 3-4 zile timp de 2 săptămâni după care măriți intervalul de pulverizare la o săptămână. Sa aveti in vedere sa verificati aparitia radacinilor dupa 6 saptamani si daca unele s-au deteriorate, puteti sa le indepartati din acele ghivece. Imediat cumati observat radacini, trebuie transplantate in ghivece individuale folosind Substrat Profesional Cactusi si Plante Suculente, 5 litri.

      # 156488
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Cactusi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi