Buxus pe cale sa il pierd, ciuperca, rugina, puricele melifer, paianjenul rosu

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 7 iunie 2018 la 1:38 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #18168 Răspuns
  Gabriel Stanescu

  Am un Buxus pe cale sa il pierd. De an de zile ma zbat sa il scap de pufosi, am aflat zilele acestea de ciuperca, rugina, puricele melifer, paianjenul rosu etc. Cred ca toti s-au adunat pe planta mea pe care o iubesc. Are mai mult de 10 ani. Am apelat la ajutorul dumneavoastra acum cativa ani, am venit cu mostra si mi-ati dat un tratament cu Fastac, Mospilan, Actra. A functionat.
  In anul urmator a fost relativ bine. Eu am facut tratamentele. Dupa aceea insa, nu am mai putut stapanii situatia. Am venit la dumneavoastra anul trecut (cu mostra) si mi-ati dat niste substante. le-am folosit, dar fara rezultat. Nu mai stiu ce substante, dar aveti in baza dvs de date. Acum de pe situl dsumneavoastra am vazut o serie de tratamente cu TILT , SCOR, SYSTANE, NISSORUN ce nu am folosit niciodata. Va trimit in atasament cateva poze. Anul acesta am mai folosit Rondup., Voliam, Movento,Mospilan.. Va rog frumos sa-mi spuneti pot sa salvez planta (deja a inceput sa se usuce in partea de sus).
  Ce trebuie sa mai fac? Va rog sa ma scuzati de interventie.

 • #18176 Răspuns
  Tom Botanistul

  Arbustii dumneavoastra prezinta un atac masiv al unui paduche testos specific (Unaspis euonymi). Se recomanda aplicarea a 3-4 tratamente, la intervale de 7 zile, alternand 2 insecticide precum Actara (http://www.botanistii.ro/syngenta-actara-25-wg.html), 1.5 grame dizolvate in 6 litri apa, si Teppeki (https://www.botanistii.ro/ishihara-sangyo-kaisha-insecticid-agro-teppeki-1-5-g.html), 1.5 grame dizolvate in 8 litri apa. Pentru ca substantele sa patrunda mai bine in planta, se poate adauga in solutia efectuata un adjuvant precum Silwet Gold (http://www.botanistii.ro/adjuvant-silwet-gold.html). Solutia se aplica prin pulverizare si se insista pe portiunile foarte afectate, si solutia sa ajunga din belsug pana in interiorul tufelor. Insistati cu solutia pe partea inferioara a frunzei. Acesti daunatori, chiar dupa ce mor, pot ramane pe tulpina, lasand impresia ca nu au murit. Se pot indeparta cu ajutorul unui burete umed. Chiar si inainte de aplicarea tratamentului, zonele foarte atacate se pot curata cu ajutorul unui burete.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">