Buxus bolnav – frunze mancate

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 29 august 2017 la 5:22 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #15357 Răspuns
  Urs Maria

  Gardul meu viu buxus  este bolnav anul acesta. Are portiuni intregi de crengute ingalbenite , ii cad multe , foarte multe frunze si el in general e cam …trist asa adica in intregime nu este verde asa cum era pana anul acesta .Postez cateva poze si astept sa ma povatuiti spre a-l salva , caci el este mandria curtii mele

 • #15364 Răspuns
  Tom Botanistul

  Plantele dumneavoastra sunt atacate de omida paroasa a buxusului. Se poate aplica un tratament cu Affirm (http://www.botanistii.ro/syngenta-affirm-15-grame.html) ce se utilizeaza in doza de 15 grame la 10 litri apa si se aplica prin pulverizare pe toate partile aeriene ale plantelor.
  Pentru a avea plante frumoase, verzi, este necesar sa fie administrate ingrasaminte. In aceasta perioada se poate administra un ingrasamant pentru arbori si arbusti Hauert (http://www.botanistii.ro/hauert-ingrasamant-arbori-si-arbusti-1-litru.html). Acesta se poate administra si la alti arbusti pe care ii aveti in gradina.
  In primavara se poate administra un ingrasamant pentru buxus (http://www.botanistii.ro/hauert-ingrasamant-buxus-1-kg.html).
  In urmatorul sezon sa tineti cont sa aplicati tratamente cu insecticide imediat ce observati frunze mancate. Aceasta omida poate distruge in totalitate plantele daca nu este combatuta la timp.

 • #15432 Răspuns
  Urs Mioara

  Am comandat Affirm si Karate Zeon si azi mi-au sosit Voi stropi buxus-ul meu diseara , dar apoi dupa cate zile repet stropirea ?? Am luat si ingrasamantul Hauert , acesta il aplic dupa cate zile de la stropirea cu Affirm ??Multumesc

 • #15460 Răspuns
  Tom Botanistul

  Tratamentul cu insecticid se repeta la interval de 7 zile. De exemplu, prima oara se aplica Affirm, dupa 7 zile Karate Zeon ori viceversa.
  Ingrasamantul se poate aplica oricand la radacinile arbustilor, pentru ca nu interfereaza cu aplicarea insecticidelor.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">