Buxus bolnav – frunze mancate

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 29 august 2017 la 5:22 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #15357 Răspuns
  Urs Maria

  Gardul meu viu buxus  este bolnav anul acesta. Are portiuni intregi de crengute ingalbenite , ii cad multe , foarte multe frunze si el in general e cam …trist asa adica in intregime nu este verde asa cum era pana anul acesta .Postez cateva poze si astept sa ma povatuiti spre a-l salva , caci el este mandria curtii mele

 • #15364 Răspuns
  Tom Botanistul

  Plantele dumneavoastra sunt atacate de omida paroasa a buxusului. Se poate aplica un tratament cu Affirm (http://www.botanistii.ro/syngenta-affirm-15-grame.html) ce se utilizeaza in doza de 15 grame la 10 litri apa si se aplica prin pulverizare pe toate partile aeriene ale plantelor.
  Pentru a avea plante frumoase, verzi, este necesar sa fie administrate ingrasaminte. In aceasta perioada se poate administra un ingrasamant pentru arbori si arbusti Hauert (http://www.botanistii.ro/hauert-ingrasamant-arbori-si-arbusti-1-litru.html). Acesta se poate administra si la alti arbusti pe care ii aveti in gradina.
  In primavara se poate administra un ingrasamant pentru buxus (http://www.botanistii.ro/hauert-ingrasamant-buxus-1-kg.html).
  In urmatorul sezon sa tineti cont sa aplicati tratamente cu insecticide imediat ce observati frunze mancate. Aceasta omida poate distruge in totalitate plantele daca nu este combatuta la timp.

 • #15432 Răspuns
  Urs Mioara

  Am comandat Affirm si Karate Zeon si azi mi-au sosit Voi stropi buxus-ul meu diseara , dar apoi dupa cate zile repet stropirea ?? Am luat si ingrasamantul Hauert , acesta il aplic dupa cate zile de la stropirea cu Affirm ??Multumesc

 • #15460 Răspuns
  Tom Botanistul

  Tratamentul cu insecticid se repeta la interval de 7 zile. De exemplu, prima oara se aplica Affirm, dupa 7 zile Karate Zeon ori viceversa.
  Ingrasamantul se poate aplica oricand la radacinile arbustilor, pentru ca nu interfereaza cu aplicarea insecticidelor.

Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">