Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Cristina Cristea
      7 iunie 2023
      2 urează frunze verzi

      Busuioc si menta in ghiveci – atac de daunatori

      Bună ziua, am busuioc și mentă in ghiveci, care sunt atacate de daunatori. Am folosit spray-ul „Ikebana” cu triplu efect ( insecte, fungi, acarieni) dar se pare că fără rezultat. Plantele stau în balcon, aerisit și bine luminat, nu direct în soare. Le ud o dată la 3-4 zile. Mai am salvie, rozmarin, dafin, patrunjel, dar acestea două par cele mai afectate. Le-am adăugat pământ, cumpărat din magazin bricolaj, după ce am îndepărtat toate frunzele afectate. Folosesc și benzi galbene ptr musculițe care se încarcă destul de repede. Azi am observat că inclusiv pământul din ghiveci este „populat” de niște insecte foarte mici, albe (le-am observat cu lupa telefonului). Plantele au fost cumpărate cu rădăcină din supermarket-uri, iar impresia mea este că erau deja infestate din magazin. Le am de aproximativ 6-8 luni și mă tot chinui cu ele. Vă rog mult, să mă sfătuiți cum pot însănătoși aceste plante și cum le pot proteja, pentru că nu mai am speranțe și nici răbdare.
      Vă mulțumesc mult.

      # 170301

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      12 iunie 2023

      Buna ziua. Simptomele din imagini sunt similare cu cele provocate de tripsi (Tripsii - identificare si combatere). In acest caz, se recomanda indepartarea frunzelor atacate (acestea nu isi vor reveni). Daca doriti sa aplicati un tratament, puteti opta pentru un insecticid precum Faster 10 CE, 2 ml, prin pulverizare pe frunze, cu mentiunea ca acesta nu este omologat pentru plante aromatice, de aceea, nu se poate preciza un timp de pauza (perioada intre tratament si momentul consumului frunzelor, daca este cazul).
      Mai mult, pentru monitorizarea si capturarea lor, puteti avea in vedere si utilizarea unei capcane adezive pentru tripsi, precum: Impact Blue, 10 x 25 cm, insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite pe adezivul special.
      In plus, pentru ca plantele sa beneficieze de nutrientii necesari cresterii si dezvoltarii, puteti avea in vedere si administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor aromatice: Ingrasamant Organic Ierburi Aromatice Flüssigdünger Kräuter, 350 ml, aplicat conform instructiunilor de pe eticheta.

      # 171026
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

busuioc-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Busuioc

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi