Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Ami
      22 mai 2020
      2 urează frunze verzi

      Bradut cu varf uscat

      Buna ziua,
      am un bradut luat din supermarket de Craciun, l-am mutat prin martie intr-un ghiveci mai mare cu pamant special de conifere. Dar i-au picat toate acele din varf , cu toate ca are muguri noi, dupa cum se vede in poza. Imi puteti recoimanda ceva pentru el? As vrea tare mult sa il pastrez.
      Multumesc!

      # 61546

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 mai 2020

      Buna ziua, faptul ca varful de crestere s-a uscat va afecta cresterea in inaltime a plantei. Totusi, pentru a ajuta planta este indicat sa eliminati partile uscate si sa aplicati un fungicid, precum Curzate Manox (Curzate Manox, 25 g), aplicat prin pulverizare in doza 25 g/ 10 l apa. Se recomanda efectuarea a unu-doua tratamente la interval de 5-7 zile.
      La 7-10 zile dupa efectuarea tratamentelor, se poate utiliza un ingrasamant foliar, precum Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml), aplicat prin pulverizare in doza 25 ml/ 10 l apa, care contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului. Este indicata repetarea administrarii acestui ingrasamant pe parcursul perioadei de vegetatie, la un interval de trei-patru saptamani.

      # 61548
      0 urează frunze verzi
    • Ada
      15 februarie 2021

      Buna ziua,
      Am cumpărat înainte de Craciun un brad in ghiveci cu intenția de a îl planta in pământ la primăvara in zona Câmpina -Breaza. In perioada sărbătorilor a stat in interior la o temperatura destul de ridicată, ulterior l-am scos pe balcon. Problema e ca i s-a uscat vârful. Vânzătorul ne recomandase sa îl mutam intr-un ghiveci mai mare după data de 15 Ian, însă am optat sa-l replantam direct in pământ, pt a putea fi mai ușor de transportat. Va rog sa îmi spuneti cum trebuie procedat cu vârful uscat (dacă trebuie tăiat sau nu), cum am putea preveni extinderea uscării, când ar fi momentul potrivit pt replantare in sol și dacă mai poate sta in ghiveciul actual pana atunci. Mulțumesc frumos!

      # 81756
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 februarie 2021

      Momentul optim de plantare a coniferelor este in perioada de repaus vegetativ, toamna (octombrie-noiembrie) sau primavara (martie-aprilie), atata timp cat solul nu este inghetat si in aer sunt temperaturi de peste 5°C. Mai multe informatii sunt prezentate in articolul urmator: Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali. Daca conditiile meteo din zona respectiva nu permit plantarea, atunci este indicat sa ii schimbati ghiveciul, intrucat acesta nu este suficient de incapator. De asemenea, este recomandat sa indepartati portiunea uscata (varful), uscarea fiind un proces ireversibil, pentru care nu exista tratament. Totusi, este important de mentionat ca, fara varf, bradul nu va mai creste in inaltime.

      # 81769
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

brad-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Brad

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi