Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Sarcani Andrei
   2 iunie 2021

   Brad Normandia ce se usuca

   Bună ziua. Bradul meu începe sa se îngălbenească însă mugurii noi arata foarte bine.

   #90376

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   2 iunie 2021

   Buna ziua, cauzele simptomelor respective sunt diverse, de aceea va rugam sa ne mentionati mai multe informatii despre conditiile de mediu, amplasare si ingrijire a bradului si, de asemenea, sa ne mentionati daca ati observat daunatori pe acesta sau simptome ale prezentei lor. Ati efectuat recent lucrari in sol in zona respectiva? Cand au inceput sa apara simptomele?

  • Sarcani Andrei
   4 iunie 2021

   Bună ziua. Nu am făcut nimic deosebit fata de alții ani. În afara de faptul ca în acest an a plouat mai mult, nu vad nici o diferență. Dar sub brad nu vad umezeala.

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   4 iunie 2021

   Chiar daca le incadram in categoria plantelor cu frunze „vesnic verzi”, coniferele nu isi pastreaza acele pentru totdeauna. Astfel, caderea acelor (frunzelor) reprezinta de cele mai multe ori un fenomen natural (daca nu ati sesizat prezenta daunatorilor sau alt tip de simptome). Este normal sa se intample asa, cu acele mai „batrane”, cele aflate mai aproape de trunchi (la baza ramurilor). Mai intai se ingalbenesc sau se brunifica, dupa care vor cadea. In fiecare an, coniferele pierd ace, in fiecare an apar cresteri noi. Avand in vedere ca in varfurile ramurilor se pot observa cresteri noi (semne ca arborele este sanatos), fenomenul nu ar trebui sa reprezinte un motiv de ingrijorare. Acum, durata de viata a acelor, depinde de specie. De exemplu, pinii isi schimba acele la fiecare 2-3 ani, molidul la 3-5 ani etc.
   De aceea, pentru a stimula cresterea sanatoasa, este indicata administrarea unui ingrasamant special pentru conifere, precum Evergreen Fluid, 350 ml. Acesta sprijina rezistenta plantelor la boli, mareste densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului. Se aplica prin pulverizare foliara, in doza de 25 ml/10 L apa. Se pot efectua 3-4 tratamente, pe parcursul perioadei de vegetatie.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Brad Normandia ce se usuca Comunitatea Botanistii
Decorative de exterior
Arbori si arbusti coniferi

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Nicolae bianca
  18 noiembrie 2021
  Ce produs sa utilizez pentru brazii uscati Comunitatea BotanistiiCe produs sa utilizez pentru brazii uscati Comunitatea BotanistiiCe produs sa utilizez pentru brazii uscati Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, detin 2 braduti in curte, iar unul dintre acestia a fost atacat grav, cred ca de niste insecte si nu poate fi salvat, insa de curand am observat ca il ataca si pe celalalt. Voi atasa fotografii pentru a ma ajuta cu indicatii in ceea ce priveste achizitionarea unui produs care sa ma ajute sa salvez bradul. Va rog sa mi comunicati cauza si solutia problemei, daca se poate.
  0
  7
  Trimite
  Apostu Alexandru
  21 octombrie 2021
  Buna ziua. Ce tratament pot folosii pentru a pregătii tuia pentru sezonul rece?
  0
  1
  Trimite
  Mihaela
  21 octombrie 2021
  De ce arata asa coniferele cu multe conuri? Comunitatea BotanistiiDe ce arata asa coniferele cu multe conuri? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua! Am un Cedru si un alt conifer care au foarte multe conuri, nu stiu daca este normal. Sunt conifere mature de 10 - 15 ani si este primul an cand ii vad asa plini de conuri. Va rog frumos sa imi spuneti daca e de bine:)
  0
  4
  Trimite
  Lore
  20 octombrie 2021
  Care este perioada propice plantarii coniferelor (laylandi, iepuper, brad). Se pot planta in lunile de iarna sau toamna tarziu? Cele in ghiveci sau si cele cu radacina deschisa. Si ce tratamente trebuie aplicate la plantare?
  1
  1
  Trimite
  Adrian Iacob
  18 octombrie 2021
  De ce au inceput sa se faca maro/galben frunzele chiparosilor? Comunitatea BotanistiiDe ce au inceput sa se faca maro/galben frunzele chiparosilor? Comunitatea BotanistiiDe ce au inceput sa se faca maro/galben frunzele chiparosilor? Comunitatea BotanistiiDe ce au inceput sa se faca maro/galben frunzele chiparosilor? Comunitatea Botanistii
  Salut, am plantat acum o luna 70 de chiparosi in gradina si toti au inceput sa se faca maro/galben la baza si maro la varf. Cu doua saptamani inainte plantasem alti 16, dar cumparati din alta parte si plantati de alta echipa, iar acesti 16 nu au nicio problema.
  1
  3
  Trimite