Vezi 5 fire de răspunsuri
    • Simona
      11 iunie 2020
      0 urează frunze verzi

      brad Normadian cu painajeni – se ofileste in interior

      Buna ziua, in primăvara am plantat un brad Normadian si de ceva timp am văzut ca unele crengi in interiorul lui se ofilesc, si acești păianjeni își fac pânze in jurul lui. Ce pot face sa il scap de păianjeni si sa nu se mai ofilească, crengile.

      # 61628

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      11 iunie 2020

      Buna ziua, in general, paianjenii (precum cel din fotografia atasata), nu afecteaza plantele si sunt pradatori naturali ai daunatorilor acestora. Pentru a va putea oferi o recomandare adecvata in legatura cu bradul dumneavoastra, va rugam sa atasati cateva fotografii (atat in ansamblu, cat si in detaliu), in care sa se observe simptomele mentionate. De asemenea, este important sa ne oferiti cat mai multe detalii despre conditiile de ingrijire a arborelui: frecventa udarilor, amplasare, posibili daunatori, tipul de sol, tratamente/ingrasaminte aplicate.

      # 61630
      0 urează frunze verzi
    • Simona
      12 iunie 2020

      Amplasarea este la est, are parte de soare atât cat si de umbra in timpul zilei, udam zilnic grădina ținând cont ca stau in Sudul țării unde temperatura creste pana la 40”C si se usucă pământul foarte repede. La brad evitam sa ud zilnic tot din cauza sa nu ii omor rădăcinile. Dăunători, Inafara de afide si gaze care imi ataca trandafirii nu am văzut nimic altceva. Din când in când mai găsesc melci. Si fertilizez de doua ori pe luna cu soluția din imagine.

      # 61631
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      12 iunie 2020

      Este indicat sa eliminati partile uscate si sa aplicati preventiv un fungicid precum Curzate Manox (Curzate Manox, 25 g), aplicat prin pulverizare in doza 25 g/ 10 l apa. Se recomanda efectuarea a unu-doua tratamente la interval de 5-7 zile. Apoi, pe parcursul perioadei de vegetatie, aplicati ingrasamantul pe care il aveti, conform specificatiilor acestuia.

      # 61636
      0 urează frunze verzi
    • Simona
      7 august 2020

      Buna ziua, bradul meu arata așa după ce i-am dat cu funicid Topsin si DITHANE 10 mg in 10 litri de apa, tratamentul l-am efectuat după o săptămana. Bradul meu arata foarte rău. Urările le efectuez mai rar, nu știu care este udarea perfecta pentru el. Eu stau in sud -est si este foarte cald. Imi puteți spune ce sa ii fac? Care este udarea corespunzătoare pentru brad. El este amplasat la est, se poate vedea din poze ca mai am un alt arbuști amplasat aproape de el. Soare primește zilnic, nu știu tipul solului.

      # 61637
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 august 2020

      Buna ziua, daca ati efectuat tratamente si cu un fungicid pe baza de mancozeb (Dithane), este recomandat sa alternati (la 7 zile distanta) cu un produs ce contine atat cupru cat si mancozeb precum Curzate Manox (Curzate Manox, 25 g), in doza de 25 g/10 L apa. Acesta se aplica prin pulverizare foliara. La 10 – 12 zile dupa incheierea tratamentelor, pentru a preveni aparitia brunificari acelor, se poate administra un ingrasamant special pentru conifere, precum Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml), aplicat prin pulverizare in doza 25 ml/ 10 l apa. Este indicata repetarea administrarii acestui ingrasamant pe parcursul perioadei de vegetatie, la trei-patru saptamani. De asemenea, pentru imbunatatirea calitatii solului, este recomandata si administrarea unui ingrasamant special, ce sporeste activitatea microbiana si intensifica procesele de absorbtie la nivelul radacinilor precum Activator Organic Sol (Activator Organic pentru Sol, 350 ml). Se aplica prin udare la radacina in doza 100 ml/ 10 l apa. Este important de stiut ca in lunile foarte calduroase se recomanda ca tratamentele sa se faca noaptea tarziu sau dimineata, cand umiditatea este mai ridicata si temperaturile sunt moderate. In timpul, cat si spre sfarsitul zilei, plantele se afla sub stres termic si nu raspund foarte bine la tratamentele aplicate. Referitor la udare, nu se poate preciza exact un interval de udare, deoarece nevoile de apa ale plantei pot sa difere in functie de varsta arborelui, anotimp, conditiile de mediu, structura solului etc. Este important sa asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), iar solul sa se usuce aproape complet intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire. De asemenea, nu se recomanda udarea prin aspersie (pe coroana).

      # 61642
      0 urează frunze verzi
Vezi 5 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

brad-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Brad

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi